Θάσος

Παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης για την Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή της Θάσου

Καθοριστική η συμβολή του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσήλωση, φορείς και επιχειρηματίες του νησιού, παρακολούθησαν στο Καλογερικό του Λιμένα Θάσου, την γεμάτη ένταση, παρουσίαση του σχεδίου δράσης του ΟΤΘ, για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του νησιού, από τον κ. Μιχαηλίδη της Η&Τ Consulting.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο κος Πάρις Παρασχούδης, πρόεδρος του ΟΤΘ, αναφέροντας την αναγκαιότητα και τον ρόλο του φορέα, και ακολούθησε ο Δήμαρχος Θάσου, κος Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος τόνισε την ανάγκη τεχνοκρατικής προσέγγισης για την τουριστική προβολή της Θάσου. Παρόν στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ κος Αντωνιάδης Κωνσταντίνος.

Σημαντική ήταν η στήριξη και η παρουσία του προέδρου κου Δέμπα Μάρκου και της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Καβάλας, του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων ΑΜ-Θ κου Μαρκιανού Γιάννη, του προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών Θάσου και των άλλων μετόχων του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου, των εκπροσώπων των τραπεζών Eurobank και Πειραιώς καθώς και του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας κου Μιτζάλη Αντώνη.

Στην παρουσίαση αναφέρθηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα της Θάσου έναντι άλλων ανταγωνιστικών τουριστικών προορισμών, τα οποία έχουν σημαντικά περιθώρια περαιτέρω αξιοποίησης. Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις,  με την στοχευμένη και πλήρη έρευνά του, σημαντική είναι η δημιουργία Τουριστικού Οργανισμού. Ο ΟΤΘ, σε συνεργασία με φορείς και ιδιώτες θα αποτελέσει την συλλογική και θεσμική δομή διαχείρισης, προώθησης και αντικειμενικής πληροφόρησης, για το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Θάσου, και θα συνεργάζεται με την Δημόσια Διοίκηση και τον Ιδιωτικό Τομέα για την διασφάλιση ενός επιτυχημένου και βιώσιμου  τουριστικού προϊόντος.

Η ανεκτίμητη ιστορική κληρονομιά  της Θάσου, η αναγνωρισιμότητα των προϊόντων της, και η φυσική της ομορφιά, μπορούν να συμβάλλουν στην διαμόρφωση θετικής εικόνας για το νησί. Αυτή η ανεκτίμητη κληρονομιά θα πρέπει να αξιοποιηθεί μέσα από την διαμόρφωση μιας νέας διακριτής ταυτότητας και τη δημιουργία ενός destination brand.

Σε ερωτηματολόγιο που δόθηκε μετά το πέρας της παρουσίασης, το 95% συμφώνησε  με το Σχέδιο Δράσης όπως παρουσιάστηκε . Το 86% έκρινε την ύπαρξη του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου Πολύ Σημαντική ενώ το υπόλοιπο 14% θεωρεί την ύπαρξη του ΟΤΘ Σημαντική. Επίσης το 77% Συμφώνησε απόλυτα με την άποψη ότι η οικονομική συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων είναι καθοριστική για την βιωσιμότητα του ΟΤΘ ενώ το 16% συμφώνησε.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης έτυχε έντονου ενθουσιασμού και ευρείας αποδοχής από όλους τους παρευρισκομένους, ενώ στις επόμενες ημέρες εκδηλώθηκε έντονα η ανάγκη επανάληψής της ώστε να ενημερωθούν ακόμα περισσότεροι επιχειρηματίες του νησιού για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν καθώς και για το επόμενο βήμα που θα οδηγήσει την Θάσο σε ένα ακόμα καλύτερο τουριστικό μέλλον. Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από τον ΟΤΘ.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button