Καβάλα

Εκπαιδευτικοί από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας στην Καβάλα

Για να γνωρίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία και το πρόγραμμα σπουδών των σχολείων της περιοχής

Την Καβάλα επισκέπτονται 25 εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας προκειμένου να γνωρίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία και το πρόγραμμα σπουδών των σχολείων της περιοχής του Δήμου Καβάλας. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί που κατάγονται από διάφορες χώρες, διδάσκουν στην Γερμανία τις μητρικές τους γλώσσες, σε παιδιά μεταναστών από τις αντίστοιχες χώρες. Κάθε χρόνο, επισκέπτονται όλοι μαζί, κάποια από τις χώρες απ’ όπου κατάγονται. Φέτος, η καβαλιώτισσα καθηγήτρια αυτού του προγράμματος σπουδών Αλίνα Τικοπούλου, ζήτησε και πέτυχε η επίσκεψη αυτή να γίνει στην Καβάλα.

Το πρωί της Δευτέρας 30 Απριλίου 2018, τους υποδέχθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, παρουσία της Γενικής Επιθεωρήτριας Εκπαίδευσης του Ντίσελντορφ. Αναφέρθηκε επιγραμματικά στην ιστορία της Καβάλας, τους μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία που έχουν οι Δήμοι Νυρεμβέργης και Καβάλας, στο πλαίσιο των δυο αδελφοποιημένων πόλεων και επεσήμανε πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια που παρείχε ο Δήμος Νυρεμβέργης στην Καβάλα κατά την περίοδο υποδοχής των προσφύγων.

Οι 25 εκπαιδευτικοί φιλοξενούνται ήδη από το Σάββατο και θα αναχωρήσουν την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018. Επισκέφτηκαν το 19ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, και το πρόγραμμά τους περιλάμβανε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στην παλιά πόλη της Καβάλας, τη συνοικία της Παναγίας κλπ, ενώ θα πραγματοποιήσουν και επίσκεψη στο νησί της Θάσου.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button