Περιφέρεια

Κ. Αντωνιάδης: Θα δημοπρατηθεί γρήγορα ο καθαρισμός της τάφρου στα Τενάγη

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μετά από το με αριθμό πρωτ. 291246/9088/21-1-2021 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας, η χρηματοδότηση ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ για την υλοποίηση του έργου που αφορά τον καθαρισμό της κεντρικής τάφρου και των συμβαλλουσών τάφρων της περιοχής των τεναγών των Φιλίππων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, μετά τη θετική είδηση, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Έχουμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη με την έγκριση της χρηματοδότησης με το ποσό του 1.000.000 ευρώ που αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση των Τεναγών των Φιλίππων, δεδομένου ότι, ο συνεχής καθαρισμός της κεντρικής τάφρου καθώς και των συμβαλλουσών τάφρων, συμβάλει σημαντικά στην μείωση της έκτασης των πλημμυρικών φαινομένων. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω, τόσο τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Διευθυντή Αντώνη Κοτσώνη, όσο και τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού μας κ. κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη, τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο και τον Δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη για την προσπάθεια που κατέβαλαν για την ανωτέρω επιτυχή έκβαση. Η Π.Ε. Καβάλας αναλαμβάνει την υποχρέωση, διαμέσου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων που είναι η εποπτεύουσα υπηρεσία, να συντάξει όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα τα τεύχη διακήρυξης και θα δημοπρατήσει το εν λόγω έργο προς όφελος των αγροτών και της τοπικής οικονομίας».

Δήμος Παγγαίου: Θετική είδηση το 1 εκατ. ευρώ για τον καθαρισμό της τάφρου

Από τον δήμο Παγγαίου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Μια ιδιαίτερα θετική είδηση για τους αγρότες της περιοχής μας και δη για τα πολύπαθα, από τα πλημμυρικά φαινόμενα, Τενάγη των Φιλίππων έρχεται μέσω του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Υπουργού, Κώστα Αχ. Καραμανλή και αφορά στη διάθεση ενός εκ. ευρώ (1.000.000) για τον καθαρισμό της κεντρικής τάφρου των Τεναγών.

Τη συγκεκριμένη εξέλιξη συνέδραμαν τόσο οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού μας κ. κ. Παναγιωτόπουλος, Πασχαλίδης και Λαζαρίδης όσο και ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης, ενώ ο Δήμος Παγγαίου θα βοηθήσει στο έργο με τις Τεχνικές του Υπηρεσίες.

Παράλληλα, το θέμα των Τεναγών έχει τεθεί από τον Δήμο Παγγαίου ουκ ολίγες φορές υπόψη των αρμόδιων Υπουργείων, ένα θέμα που πρέπει να λυθεί προς όφελος των αγροτών της περιοχής και της τοπικής οικονομίας καθώς ο καθαρισμός της κεντρικής τάφρου αποτελεί μια ανάσα για τον αγροτικό μας κόσμο.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button