Παγγαίο

Φιλαρμονική Ελευθερούπολης

Σαράντα τέσσερα χρόνια έντονης και δημιουργικής προσφοράς

Ελευθερούπολη, μια κωμόπολη, μια οικογένεια. Που στις χαρές και στις λύπες έχει πάντα μια συνοδεία που φτάνει στα ύψη τη χαρά και απαλύνει τη θλίψη. Αυτή είναι η Φιλαρμονική του Δήμου, με μεγάλο παρελθόν, γλυκιές αναμνήσεις απ’ όλους μας και δεδομένη την αγάπη απ’ όλους τους κατοίκους προς αυτήν.

Επισκεφτήκαμε το μαέστρο της μπάντας στο χώρο συγκέντρωσης της για να αποσπάσουμε κάποιες πληροφορίες. Ο κ. Ιωάννης Κολοκοτρώνης, ευγενικός όπως πάντα, δέχθηκε τις ερωτήσεις μας.

Στην ερώτηση για το πότε ιδρύθηκε η Φιλαρμονική μας πληροφόρησε ότι ανέκαθεν υπήρχαν κάποιοι μουσικοί που συνόδευαν περιστάσεις, όσο για τη συγκεκριμένη Φιλαρμονική του Δήμου αυτή ιδρύθηκε το 1973.

“Η Φιλαρμονική ιδρύθηκε το 1973 και σήμερα απαρτίζεται από 20 έως 40 μέλη. Κι αυτό γιατί πολλές φορές τα τελευταία δέκα χρόνια κάποια παλαιότερα μέλη μας έρχονται και μου ζητούν να παίξουν κι αυτοί”, τόνισε ο κ. Κολοκοτρώνης, ενώ στην ερώτηση αν τα μέλη που θέλουν να συμμετέχουν στην Φιλαρμονική πρέπει να διαθέτουν μουσική παιδεία υπογράμμισε «το  90% των μελών έχουν εκπαιδευτεί από εμένα τον ίδιο. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και φτάσαμε σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο. Η μπάντα συμμετέχει και σε διάφορα Φεστιβάλ. Στην τελευταία της συμμετοχή, στο 3ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Αμπελοκήπων απέσπασε πολύ καλές κριτικές».

Παράλληλα επεσήμανε ότι η Φιλαρμονική έχει παρόν αλλά και μέλλον, αρκεί όπως τόνισε να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης  «υπάρχουν πολλές ελπίδες για το μέλλον της Φιλαρμονικής εάν λυθεί το πρόβλημα της στέγασής μας. Όπως βλέπετε και εσείς ο χώρος συγκέντρωσής μας για διδασκαλία και εξάσκηση είναι ακατάλληλος».

Κλείνοντας ο κ. Κολοκοτρώνης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσοι θέλουν να γίνουν μέλη της Φιλαρμονικής “είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε στη μπάντα όσα άτομα θελήσουν να γίνουν μέλη της Φιλαρμονικής από 10 έως 50 χρονών”.

 

Κατερίνα Γαλανού

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button