Παγγαίο

Με επιτυχία το 5ο Παγγαιορείτικο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Παγγαίου

Πραγματοποιήθηκε στην παραλία Οφρυνίου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 στην παραλία Οφρυνίου (Τούζλα), το 5ο  Παγγαιορείτικο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Παγγαίου.

Υπέροχοι πραγματικά άνθρωποι από διάφορες γωνιές του Δήμου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Πολιτιστικών Συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας Ορφανού και ομόρφυναν με την παρουσία τους τη γιορτή.

Τα θαυμάσια χορευτικά των συλλόγων, με φορεσιές από πολλές περιοχές της πατρίδας μας, έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στη βραδιά. Τετρακόσιοι περίπου χορευτές, σε μια όμορφη παράσταση και ένα εξίσου όμορφο γλέντι έδειξαν την δουλειά που γίνεται σε όλους τους συλλόγους.

Για πέμπτη φορά, βρέθηκαν μαζί άνθρωποι που ασχολούνται με μεράκι, ενεργά με τους συλλόγους, με όλα τα προβλήματα, τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες και προσφέρουν ανιδιοτελώς συμβάλλοντας στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου, αλλά και στην διατήρηση της ταυτότητας μας.

Σε ανταμώματα σαν αυτό αν μη τι άλλο διαπιστώνουμε τον μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που ασχολούνται με την παράδοση και τον πολιτισμό. Και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε πιο δυνατοί και να πιστεύουμε στην συνέχιση της ιστορίας μας. Κύρια όμως γνωρίζουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον, ευελπιστώντας στην αμοιβαία στήριξη και υποστήριξη αλλά και σε κοινές δράσεις στο μέλλον.

Φέτος, στο 5ο Παγγαιορείτικο Αντάμωμα συμμετείχαν 24 Πολιτιστικοί σύλλογοι, οι οποίοι χωρισμένοι σε ενότητες παρουσίασαν χορούς σχεδόν από όλη την Ελλάδα.

Η αρχή έγινε με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κάριανης «Νέα Γενιά» ο οποίος χόρεψε Σαρακατσάνικα. Ακολούθησαν χοροί της Μακεδονίας από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αυλής «Ο Ήρωας Αυλωνείτης», Ελευθερούπολης και Ελευθερών.

Στη συνέχεια οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Οφρυνίου, Παλαιοχωρίου, Αντιφιλίππων, η Αδελφότητα των Απανταχού Ηρακλειτσιανών, της Νέας Περάμου, των Δωματίων και του Ακροβουνίου παρουσίασαν χορούς από την περιοχή της Μικράς Ασίας.

Σειρά είχε η περιοχή της Θράκης με χορούς από τον Σύλλογο Ν. Ηρακλείτσας και τα νησιά από τους συλλόγους Ακροποτάμου και Ελευθερούπολης «ΤΟ ΠΡΑΒΙ».

Δεν θα μπορούσε φυσικά από την ενότητα να λείπει ο Πόντος, με την παρουσίαση χορών από τους συλλόγους Μελισσοκομείου – Πυργοχωρίου, Κοκκινοχώματος, Γεωργιανής, Αμισιανών, Χρυσοκάστρου και Φωλιάς. Η συνέχεια ανήκε στην Κρήτη με χορούς που παρουσίασε ο Σύλλογος Πλατανοτόπου και τελευταία έμεινε η ενότητα «ΠΑΓΓΑΙΟ» με χορούς που παρουσίασαν οι σύλλογοι Ποδοχωρίου και Παραλίας Οφρυνίου.

Ακολούθησε γλέντι, ενώ όλοι ευχήθηκαν καλή αντάμωση του χρόνου.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button