Παγγαίο

Η λειψυδρία κτύπησε τον Δήμο Παγγαίου

Έκκληση προς τους κατοίκους να μην σπαταλούν αλόγιστα το νερό απευθύνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΥΑΠ κ. Παπαδόπουλος

Η λειψυδρία κτύπησε δυστυχώς και την πόρτα μας με αποτέλεσμα τα αποθέματα νερού να βρίσκονται σε οριακό σημείο και οι γεωτρήσεις του Δήμου να χάνουν την αρχική τους παροχή η μια μετά την άλλη. «Υπό αυτές τις συνθήκες και προκειμένου να ανταποκριθούμε στην ομαλή υδροδότηση των οικισμών μας θα πρέπει όλοι να περιορίσουμε την αλόγιστη σπατάλη του νερού» , τόνισε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, την Δευτέρα το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΠ, Χάρης Παπαδόπουλος.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης ενημέρωσε το σώμα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Δήμος σχετικά με το πρόβλημα της λειψυδρίας  και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ξεχωριστά σε κάθε οικισμό με το νερό. «Είναι στις προθέσεις μας να βγάλουμε μια ανακοίνωση, ώστε να αρχίσουν οι πολίτες να σέβονται το νερό περισσότερο τώρα από κάθε άλλη φορά. Δυστυχώς οι χιονοπτώσεις του χειμώνα δεν θα δώσουν φέτος αποτελέσματα. Στις πηγές μέρα με την μέρα λιγοστεύει το νερό. Οι γεωτρήσεις βγάζουν πολύ λιγότερα κυβικά από αυτά που έβγαζαν και καθημερινά έχουμε και πολλά σπασίματα σε σωλήνες.  Πρέπει οι πολίτες να σεβαστούν και την τελευταία σταγόνα νερού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση πολλών λεπτών, αφού δεν υπήρχε απαρτία εξαιτίας  των πολλών απουσιών δημοτικών συμβούλων από όλες τις παρατάξεις.

Τον λόγο πρώτα πήρε ο δημοτικός σύμβουλος  Ανδρέας Καλλινικίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον δήμαρχο κ. Αναστασιάδη και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΠ κ. Παπαδόπουλο για τις ενέργειες που έκαναν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχουν οι αγρότες στα Τενάγη Φιλίππων λόγω λειψυδρίας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε κλιμάκιο αγροτών στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Καβάλα με θέμα την παρατεταμένη ανομβρία και τον καύσωνα που έπληξε τις καλλιέργειες στα Τενάγη, ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει στην έκδοση ψηφίσματος προς τον ΕΛΓΑ, κάτι το οποίο βρήκε σύμφωνη την διοίκηση του Δήμου.

Στον κ. Καλλινικίδη απάντησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΥΑΠ κ. Παπαδόπουλος τονίζοντας «δεν πίστευα ότι θα πετύχει, απλά οφείλαμε να προσπαθήσουμε. Εφόσον έχει αποτέλεσμα πέρα από τον δήμαρχο και από εμένα πρέπει να ευχαριστήσουμε και τους αγρότες στα έξι χωριά που δέχτηκαν να σταματήσουν το πότισμα για 24 ώρες κα να δώσουμε το νερό στο κανάλι. Δηλαδή κάποιοι άνθρωποι σταματήσανε το πότισμα τους για να βοηθήσουνε τους συναδέλφους τους που είναι δίπλα στο κεντρικό κανάλι. Εμείς είμαστε δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη και μπορούμε να βοηθήσουμε», σημείωσε.

Τα εύσημα στην δημοτική αρχή απένειμε και η δημοτική σύμβουλος Κρυσταλλία Παπανικολάου με αφορμή την διοργάνωση του 5ου Παγγαιορείτικου Ανταμώματος που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (7/7) στην Παραλία Οφρυνίου.
«Ίσως να είμαι περισσότερο χαρούμενη από όλους εδώ μέσα γιατί επί δικής μας διοίκησης και τότε ήμουν η πρώτη που είχε εισηγηθεί το αντάμωμα να γίνεται κάθε χρόνο και σε διαφορετική Δημοτική Ενότητα. Χαίρομαι που κάποια πράγματα παίρνουν το δρόμο τους», τόνισε η κ. Παπανικολάου. Παράλληλα ευχήθηκε η ανάπλαση του κάμπινγκ να πάρει την τελική του μορφή, ενώ κατέθεσε και την πρόταση για κατασκευή αίθριου Αμφιθεάτρου στην παραλία Οφρυνίου.

«Μετά από τρία χρόνια στη διοίκηση αυτός ήταν ο στόχος στα θέματα του πολιτισμού του Δήμου», τόνισε ο δήμαρχος κ. Αναστασιάδης «να καταφέρουμε να έχουμε μια δημοτική πολιτιστική συνείδηση ώστε να μπορούμε να πετύχουμε αυτό που έγινε στην Παραλία Οφρυνίου, δηλαδή να βρεθούν πολιτιστικοί σύλλογοι στον ίδιο χώρο με πολύ καλή συνεργασία μεταξύ τους και πλέον να μιλάμε ως Δήμος ότι θα διοργανώνουμε κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα έχουν δημοτικό χαρακτήρα. Θα στηρίζουμε τις εκδηλώσεις του κάθε συλλόγου χωριστά, αλλά είναι καλό ότι συμπορευόμαστε όλοι οι σύλλογοι μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης».

Όσον αφορά στο θέμα του κάμπινγκ σημείωσε «ο νέος επενδυτής προσπαθεί να εκδώσει τις νέες άδειες δόμησης. Είναι μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Είμαστε ικανοποιημένοι από την συνεργασία που έχουμε μαζί του. Είμαστε πάρα πολύ καλά στους χρόνους».

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button