Καβάλα

Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή του δήμου Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (14/12/2023) στο αμφιθέατρο τελετών του ΔΙΠΑΕ η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Καβάλας και των δημοτικών συμβούλων, των Προέδρων και μελών των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Καβάλας.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ Στέφανος.

Η ομιλία του δημάρχου

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι η καθαρή εντολή της 15ης Οκτωβρίου, δεν αποτελεί λευκή επιταγή.

Είναι σε κάθε περίπτωση μία έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών που καταβλήθηκαν την παρελθούσα τετραετία, για να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης και προόδου του Δήμου Καβάλας και να σβηστούν οι όποιες διαχωριστικές γραμμές στο δυτικό άκρο της πόλης και στην ανατολική είσοδό της.

Ωστόσο, υπάρχει η λογική προσδοκία από το σύνολο του εκλογικού σώματος, διότι σ΄ αυτό απευθυνόμαστε την επόμενη μέρα των εκλογών, να ενισχύσουμε το πλέγμα των υποδομών σε όλους τους τομείς τόσο στην πόλη, όσο και στις δημοτικές κοινότητες, και να βελτιώσουμε έτι περαιτέρω την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας.

Έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί.

Έχουμε πλέον την εμπειρία όχι μόνο να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες ή αντιξοότητες ενσκήψουν το επόμενο διάστημα, αλλά και να προχωρήσουμε σε άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις και πρακτικές, προκειμένου να εκμεταλλευτούμε, όπως και την περίοδο 2019 – 2023, κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα, για τον εκσυγχρονισμό και την αισθητική αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος Καβάλας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως ο Δήμος Καβάλας, όσο θα έχω την τιμή να υπηρετώ τους συμπολίτες μου από τη θέση του Δημάρχου, θα διοικείται με σύνεση και αποφασιστικότητα. Με τη σοβαρότητα που απαιτούν οι καιροί και με ειλικρινή εκδήλωση ταπεινότητας».

Ο κ. Μουριάδης έκανε μία σύντομη αναφορά στο πρόγραμμα της 5ετίας και συμπλήρωσε:

«Στην προηγούμενη ορκωμοσία, τον Αύγουστο του 2019, στον επίλογο της ομιλίας μου, επισήμανα ότι  η Καβάλα μας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, αξιοποιώντας το πολλά υποσχόμενο έμψυχο δυναμικό της και τα προτερήματα που της χαρίζει η γεωγραφική της θέση, θα είναι μια διαφορετική πόλη το 2023.

Νομίζω πως οι βάσεις για να μη διαψευστεί η πρόβλεψη μου, έχουν ήδη τεθεί.

Το όραμα που είχε ο «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» για την Καβάλα από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του, παίρνει καθημερινά σάρκα και οστά.

Τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε οικοδομήσει με τους συνδημότες μας, θα την τιμήσουμε στο ακέραιο.

Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να γίνουμε άξιοι συνεχιστές ενός πολύ σημαντικού έργου που παρήχθη στην πόλη από ορισμένους προκατόχους μας. Άλλωστε, ο Λευτέρης Αθανασιάδης έβαλε πολύ ψηλά την πήχη για όλους μας.

Ήρθε η ώρα να νιώσουμε τη δύναμη που είχαν τα λόγια του Βασίλη Βασιλικού και να πιστέψουμε περισσότερο στις διαχρονικές μας παρακαταθήκες:

«Πόλις. Πολίτης. Πολιτική. Πολιτισμός. Τα τέσσερα καλά της μοίρας μας. Που εμείς τα γεννήσαμε πρώτοι».

φωτογραφία: kavalapoint.gr

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button