Παγγαίο

Το Παγγαίο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο Βουκουρέστι

Με δυναμισμό, εξωστρεφή προσανατολισμό και πολύ καλά αποτελέσματα εγκαινίασε την παρουσία του στη διεθνή έκθεση τουρισμού TTR ROMANIA TOURISM FAIR στο Βουκουρέστι ο Δήμος Παγγαίου.

Αναλυτικά ο δήμος Παγγαίου σημειώνει:

Πραγματοποιήσαμε στο περίπτερο του Δήμου σειρά επαφών με παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας της Ρουμανίας ενώ παράλληλα παραχώρησε συνεντεύξεις σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά ΜΜΕ της χώρας.

Συναντηθήκαμε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιο για τον τουρισμό κ. Razvan Pirjol, ο οποίος επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των Ρουμάνων για προορισμούς όπως ο Δήμος Παγγαίου, και απάντησε θετικά στην πρόσκληση μας να επισκεφτεί τον Δήμο και να γνωρίσει από κοντά τις ομορφιές του τόπου μας.

 

Ανταλλάξαμε ιδέες και σκέψεις με την πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ρουμανία κ. Σοφία Γραμματα και με τον κ. Γιώργο Σταφυλάκη, επικεφαλής του γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας, εισπράττοντας το ενδιαφέρον των Ρουμάνων να επισκεφτούν την περιοχή. Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος Παγγαίου από κοινού με τον ΕΟΤ προτίθενται να κεφαλαιοποιήσουν αυτό το ενδιαφέρον οργανώνοντας Fam trip στον Δήμο με τη συμμετοχή τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων.

Στις συνεντεύξεις που παραχωρήσαμε στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας (TVR και Antenna) καθώς και στο θεματικό κανάλι τουρισμού Travel Mix, υπογραμμίσανε ότι ο δήμος Παγγαίου, ο εγγύτερος ελληνικός τουριστικός προορισμός για την αγορά της Ρουμανίας, αναπτύσσει εξαιρετικά μεγάλη δυναμική, με ξενοδοχειακή υποδομή που σύντομα θα είναι υπερπλήρης και με φυσικές ομορφιές και υποδομές που καλύπτουν πλήρως τόσο το δημοφιλές πακέτο «ήλιος και θάλασσα» όσο και θεματικές μορφές τουρισμού (ιαματικός, θρησκευτικός, οινοτουρισμός, περιπατητικός τουρισμός κλπ).

«Η εξωστρέφεια, το άνοιγμα της περιοχής και του δήμου μας σε νέες αγορές, είναι για εμάς στρατηγική επιλογή. Σε συνέχεια των σημαντικών επενδύσεων που ήδη γίνονται και άλλων που δρομολογούνται στο Δήμο μας, επενδύσεων που θα απογειώσουν την τουριστική δυναμική του, ο Δήμος στέκεται αρωγός κι ετοιμάζει ένα πλέγμα δράσεων που θα υποστηρίξουν και θα ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια του ιδιωτικού τομέα. Σύντομα όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τουριστικό κλάδο θα ενημερωθούν για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button