Παγγαίο

Τη βασιλόπιτά της έκοψε η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ελευθερούπολης

Προσφέρει αγάπη και στήριξη στον συνάνθρωπο μας

Μεταξύ δεκάδων μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ελευθερούπολης  “Η ΑΡΩΓΗ”.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερούπολης κ. Χρυσόστομος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παγγαίου, Κώστας Γάκης, ο αντιδήμαρχος, Κώστας Τσάκαλος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παγγαίου Γιώργος Καλλινικίδης, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παγγαίου Αποστολία Δημητρακούδη, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Καλλινικίδης.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος στην πρόεδρο και στα μέλη της Αδελφότητος  τόνισε, το πόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας από τέτοιου είδους αληθινές προσφορές των ανθρώπων καθώς και την αμέριστη ευλογία που έχουν από τον Θεό όλοι όσοι προσφέρουν αγάπη και στήριξη προς τους εμπερίστατους αδελφούς μας.

Έπειτα τον λόγο έλαβε ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης, ο οποίος συνεχάρη την Αδελφότητα για το φιλανθρωπικό έργο που προσφέρει στην περιοχή.

Στη συνέχεια η πρόεδρος της Αδελφότητας κα Ζωή Ματσάγκου, ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο της Αδελφότητας σε μία εποχή που όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας έχουν την ανάγκη μας.

«Στην Ανατολή του 2019 θα περιμέναμε να μην χρειάζεται κανένας άνθρωπος βοήθεια γιατί η ανάπτυξη της τεχνολογίας των επιστημών, είναι στο αποκορύφωμα και λογικά θα περιμέναμε ανάπτυξη οικονομική και κοινωνική. Όμως οι συνθήκες δεν είναι έτσι. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται στα προς το ζειν. Όλο και πιο επιτακτική είναι η ανάγκη της προσφοράς, της συμπαράστασης, της βοήθειας. Κάτω από αυτό το πρίσμα καλούμαστε να ανορθώσουμε την χαμένη εικόνα μας, την ανθρωπιά μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σταθούμε αντάξια στις περιστάσεις», τόνισε η κ. Ματσάγκου, ευχόμενη το 2019 να είναι καρποφόρο σε κάθε έργο αγαθό, δημιουργικό και ευλογημένο.

Ειδική μνεία έκανε η κα Ματσάγκου στην αγαστή συνεργασία που έχει η Αδελφότητα με την Μητρόπολη Ελευθερούπολης,  στη βοήθεια που παρέχει ο Δήμος Παγγαίου, στην οικογένεια της κα Λούλας και Άννας Φαγούρα για την δωρεάν παραχώρηση του γραφείου και  στις εθελόντριες.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button