Πολιτισμός

Συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχει ενεργά στο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας.
Είναι παραδεκτό από όλους μας πως το κεντρικό μήνυμα των Χριστουγέννων είναι η «Αγάπη». Έτσι λοιπόν κι εμείς θα πραγματοποιήσουμε ένα τριήμερο δράσεων για μικρούς και μεγάλους γύρω από αυτήν. Πιο συγκεκριμένα:
– Πως αντιλαμβάνεται την έννοια της αγάπης ένα μικρό παιδί, ένας έφηβος, ένας ενήλικας;
Όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν την άποψή τους με διάφορους τρόπους, είτε εικαστικά, είτε γραπτά είτε και προφορικά.
Εκτός τούτου όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα παρακάτω δρώμενα που θα ετοιμάσουμε για να νιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων.
Το πρόγραμμα με κεντρικό θέμα την «Αγάπη» διαμορφώνεται ως ακολούθως:
1. Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00-19:30 στο εργαστήρι του Άη Βασίλη (Κεντρική Πλατεία) η Δημοτική Βιβλιοθήκη μετατρέπεται σε σχολή ξωτικών και δημιουργεί, με περίσσιο μεράκι, μαζί με τα παιδιά εναλλακτικά Χριστουγεννιάτικα δώρα. Τα προσφέρουμε σε ανθρώπους που αγαπάμε. Η δράση θα συνοδευθεί με face painting για μικρούς και γιατί όχι και για μεγάλους.
2. «Μια φορά κι έναν καιρό η αγάπη…..» με τους αγαπημένους «Παραμυθάδες» την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00-19:30 στο εργαστήρι του Άη Βασίλη (Κεντρική Πλατεία), ακούμε, γράφουμε, περιγράφουμε, ζωγραφίζουμε την Αγάπη.
3. Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00-19:30 στο εργαστήρι του Άη Βασίλη (Κεντρική Πλατεία) η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας θα δημιουργήσει καλλιτεχνικό εργαστήρι για ενήλικες. Προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να φέρουν γυάλινα δοχεία της αρεσκείας τους και μπόλικη φαντασία για ένα πρωτότυπο εργαστήρι χριστουγεννιάτικων κατασκευών.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button