Καβάλα

Αλλαγή ωραρίου θέλουν στην αγορά

«Τα καταστήματα διανύουν μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη βιωσιμότητά τους. Οι περιορισμοί δημιουργούν γενικότερα μια δυσπραγία. Το βλέπουμε αυτό τόσο στην κατανάλωση, όσο και στην ψυχολογία των καταναλωτών. Από την πλευρά μας κάνουμε το παν, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την εορταστική περίοδο».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, ο οποίος σημείωσε με έμφαση ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει και πάλι το ωράριο των καταστημάτων και να ανοίγουν στις 8.30′ κι όχι στις 10.00′ το πρωί όπως ισχύει με τα νέα μέτρα.

«Θέλουμε να ρευστοποιήσουμε, ώστε να περάσουμε αυτή τη σεζόν που θα είναι από τις χειρότερες στην ιστορία του εμπορίου…»

«Ο Νοέμβριος δεν ήταν καθόλου καλός για την αγορά της Καβάλας. Το δεκαπενθήμερο εκπτώσεων συνέπεσε με την ανακοίνωση των μέτρων για την είσοδο στα καταστήματα, ενώ δεν επιβεβαιώθηκαν και οι ελπίδες που είχαμε εναποθέσει στην Black Friday. Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, παραδοσιακά, έχουμε μια κάμψη στην αγορά κι από εκεί και πέρα αρχίζει να τονώνεται η κίνηση ενόψει των εορτών. Νομίζω ότι και φέτος θα είναι περίεργα τα Χριστούγεννα, αλλά δεν χάνουμε την αισιοδοξία μας. Περιμένουμε τους καταναλωτές, υπάρχει μεγάλο απόθεμα στα καταστήματα μας, με πολύ καλές τιμές. Θέλουμε να ρευστοποιήσουμε, ώστε να περάσουμε αυτή τη σεζόν που θα είναι από τις χειρότερες στην ιστορία του εμπορίου», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο γραμματέας του Ε.Σ.Κ.

«Υπάρχει μια αγορά δυο ταχυτήτων. Πολλοί καταναλωτές θέλουν να τελειώνουν με τα ψώνια τους μέχρι τις 10 το πρωί, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι. Αυτούς όλους τους χάνουμε. Θα κάνουμε το παν να αλλάξει η διάταξη αυτή…»

«Τα καταστήματα μπορεί μεν να είναι ανοιχτά, αλλά με τόσους περιορισμούς σε ωράριο και είσοδο των καταναλωτών είναι στην ουσία σαν να είμαστε κλειστά. Το ζήσαμε τον Νοέμβριο και σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να δούμε αυτό το αποτύπωμα και τον Δεκέμβριο. Τα καταστήματα έχουν ώρα έναρξης λειτουργίας στις 10.00′ το πρωί, ενώ τα καταστήματα τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ ανοίγουν από νωρίς το πρωί. Υπάρχει μια αγορά δυο ταχυτήτων. Πολλοί καταναλωτές θέλουν να τελειώνουν με τα ψώνια τους μέχρι τις 10 το πρωί, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι. Αυτούς όλους τους χάνουμε. Θα κάνουμε το παν να αλλάξει η διάταξη αυτή, η οποία δεν έχει να κάνει με τις μικρές πόλεις όπως η Καβάλα. Ακούμε τους υπευθύνους των αστικών συγκοινωνιών να λένε ότι τα λεωφορεία πηγαίνουν κι έρχονται άδεια, οπότε είναι αστείο να μιλάμε για συνωστισμό κατά την ώρα προσέλευσης στην εργασία», τόνισε ακολούθως στα όσα είπε στον «Ε» ο Γιάννης Κελγιώργης.

«Το εορταστικό ωράριο αρχίζει την Πέμπτη προ της εβδομάδας των Χριστουγέννων κι από εκεί και πέρα είμαστε ανοιχτά και δυο Κυριακές, στις 12 και 19 Δεκεμβρίου»

Αναφορικά με το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της Καβάλας, ο γραμματέας του Ε.Σ.Κ. σημείωσε: «Το εορταστικό ωράριο αρχίζει την Πέμπτη προ της εβδομάδας των Χριστουγέννων κι από εκεί και πέρα είμαστε ανοιχτά και δυο Κυριακές, στις 12 και 19 Δεκεμβρίου. Δεν είμαστε ανοιχτά τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και στις 2 Ιανουαρίου, καθώς είναι αργίες. Έχουμε επεκτείνει το ωράριο μας κατά μισή ώρα το μεσημέρι και μισή ώρα το απόγευμα. Αυτή η μία ώρα που προστέθηκε είναι επαρκής χρόνος, προκειμένου να έχει ο καταναλωτής τον απαιτούμενο χρόνο να ψωνίσει. Χρόνος υπάρχει, θα δώσουμε στη δημοσιότητα ένα χρήσιμο ωράριο για τους καταναλωτές, που θα είναι ωφέλιμο για όλους. Αρκεί να υπάρχει διάθεση και ψυχολογία και να μην έχουμε κάποιο πισωγύρισμα στο θέμα των μέτρων».

«Οι πελάτες μας αποδέχονται τον έλεγχο, δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Τηρούν όλα όσα προβλέπονται…»

Τέλος, αναφορικά με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τον έλεγχο των καταναλωτών στις εισόδους των εμπορικών καταστημάτων, ο Γιάννης Κελγιώργης επισήμανε: «Τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα, όπως κάνουμε εδώ και δυο χρόνια. Γι’ αυτό και διαμαρτυρόμαστε όταν κάθε φορά που αυξάνεται το επιδημιολογικό φορτίο ανά την επικράτεια γίνεται στόχος το λιανεμπόριο πρώτο, ενώ είμαστε αυτοί που έχουμε αποδείξει ότι τηρούμε τα μέτρα υποδειγματικά και το έχουν αναγνωρίσει όλοι. Κάνουμε αυτό που προστάζει η δημόσια υγεία για τη δική μας ασφάλεια, αλλά και των καταναλωτών. Οι πελάτες μας αποδέχονται τον έλεγχο, δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Τηρούν όλα όσα προβλέπονται. Υπήρξε μια αμηχανία τις πρώτες ημέρες, είχε μπερδευτεί ο κόσμος με τη λειτουργία της αγοράς. Βρήκαμε όμως τον βηματισμό μας και πάνω που έγινε αυτό, μας δημιούργησε πρόβλημα το ωράριο, το οποίο μετ’ επιτάσεως ζητάμε να αλλάξει και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Αυτό είναι το κυρίαρχο αίτημα μας προς την κυβέρνηση».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button