Καβάλα

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών του Ερυθρού Σταυρού

Ξεκίνησαν οι εγγραφές

seminaria-proton-voithionΤο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του πρώτου και μεγαλύτερου Εθελοντικού Οργανισμού στην Ελλάδα, το οποίο δραστηριοποιείται και στην περιοχή της Καβάλας, προσφέρει μέσα από τις Σχολές του τη δυνατότητα απόκτησης σωστής γνώσης Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης με γνώμονα την ατομική και την ομαδική ασφάλεια, ενώ δίνει την ευκαιρία του βιώματος του μεγαλείου της Εθελοντικής προσφοράς στον συνάνθρωπο, ζώντας μια μοναδική εμπειρία κοινωνικοποίησης μέσω της ένταξης στην οικογένειά του.

Τα μαθήματα της Σχολής Σαμαρειτών και Διασωστών ξεκινούν κάθε Οκτώβριο. Η διάρκειά της είναι 15 μήνες και δέχεται άνδρες και γυναίκες ηλικίας 17 έως 45 ετών, ενώ τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη περιοχή της παιδόπολης ή σε εξωτερικούς χώρους όταν αυτό απαιτείται.

Η φοίτηση στη Σχολή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δεν προαπαιτεί ειδικές γνώσεις ή άλλες δεξιότητες. Μετά το πέρας της ανωτέρω βασικής εκπαίδευσης, οι Εθελοντές συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες και τις γνώσεις τους στην κοινωνία συμμετέχοντας στην Υγειονομική, Εθελοντική και Διασωστική κάλυψη πλήθους πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων, ενώ όταν οι συνθήκες το απαιτούν επεμβαίνουν αντιμετωπίζοντας έκτακτα γεγονότα, σε συνεργασία με τις Αρχές και τις Υπηρεσίες της Πολιτείας. Παράλληλα συνεχίζουν να εκπαιδεύονται συντηρώντας τις γνώσεις που έχουν ήδη αποκτήσει, αποκτούν νέες ή εξειδικεύονται σε νέα αντικείμενα.
Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην Εθελοντική Δύναμη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρακολουθώντας τη Σχολή της Εκπαιδευτικής Περιόδου 2016 – 2017, θα πρέπει να επισκεφτούν την επίσημη ιστοσελίδα του Σώματος στη διεύθυνση www.samarites.gr και να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση υποψηφίου Εθελοντή ακολουθώντας τον ειδικό σύνδεσμο στο πάνω μέρος της σελίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε είτε τηλεφωνικά στο 6932560833, είτε μέσω e-mail στο kavala@samarites.gr . Επίσης όσοι το επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν τα γραφεία του Σώματος στο κτίριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στη διεύθυνση Ελ. Βενιζέλου 37, στον 1ο όροφο στο κέντρο της Καβάλας.
Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button