Πολιτική

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα σχολική χρονιά

logo_syrizaΚερδήθηκε το στοίχημα τριακονταετίας! Τα σχολεία ανοίγουν σήμερα χωρίς ελλείψεις. Με τα βιβλία στην ώρα τους και τους δασκάλους στις τάξεις. Το αυτονόητο βεβαίως, που όμως το είχαμε λησμονήσει τα τελευταία χρόνια.

Μπορούμε εκπαιδευτικοί και μαθητές να είμαστε αισιόδοξοι στο ξεκίνημα αυτής της νέας σχολικής χρονιάς γιατί έγιναν πολλά.

Τα νέα ολοήμερα σχολεία- Νηπιαγωγεία και Δημοτικά- ανοίγουν τις πόρτες τους με διευρυμένα προγράμματα σπουδών για όλους τους μαθητές και μαθήτριες.

Η ειδική αγωγή αναβαθμίζεται για πρώτη φορά οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ξεκίνησαν από τα ειδικά σχολεία. Ιδρύονται νέα τμήματα ένταξης.

Στο νομό μας άρχισαν να λειτουργούν επιπλέον έντεκα (11) νέα τμήματα ένταξης στα Δημοτικά και πέντε (5) νέα τμήματα ένταξης στα Γυμνάσια.

Η ίδρυση επίσης του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Καβάλας ικανοποιεί το χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας και των συλλόγων ΑΜΕΑ της πόλης μας, να αντιμετωπίσει η πολιτεία με σοβαρότητα  το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Η λειτουργία του νέου σχολείου θα απαλλάξει τους μαθητές από την ταλαιπωρία της μετακίνησής τους στη Δράμα για την ολοκλήρωση της εννιάχρονης υποχρεωτικής τους εκπαίδευσης παρέχοντας τους ταυτόχρονα και επαγγελματική εκπαίδευση

Με τις αλλαγές στα Γυμνάσια δίνεται βάρος στην ουσιαστική μαθησιακή διαδικασία, μειώνεται ο χρόνος  ανούσιων εξετάσεων ενώ παράλληλα υποστηρίζονται οι αδύνατοι μαθητές και μαθήτριες με τα νέα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας μέσα στα πλαίσια του δημόσιου σχολείου. Τα ΕΠΑΛ, μετά την επαναπρόσληψη εδώ και ένα χρόνο των απολυμένων εκπαιδευτικών, λειτουργούν φέτος με νέα δομή και νέες ειδικότητες, με στόχο να καλύψουν πραγματικές επαγγελματικές αλλά και εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και μαθητριών .

Στην Ιδιωτική Εκπαίδευση με την ψήφιση του πρόσφατου νόμου τερματίζεται η αυθαιρεσία και επαναφέρεται η έννοια του “σχολείου” στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά . Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει το διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευόμενους, προκειμένου να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα της αναγκαίας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης  με στόχο   τη διασφάλιση  του καθολικού δικαιώματος  στη μόρφωση σε ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο, δημοκρατικό, δημόσιο και δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την αναβάθμιση του σχολείου, για το σπάσιμο της λιτότητας, την αύξηση των δαπανών για την παιδεία και  μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button