Παγγαίο

Σε δίκη οι 56 δημοτικοί σύμβουλοι Παγγαίου

Με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος

Με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλον παράνομο όφελος, οι 56 νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Παγγαίου οδηγούνται σε δίκη, μετά την καταγγελία του Βασίλη Ξουλόγη για την περιβόητη υπόθεση των «διμήνων», συμπεριλαμβανομένου και του τέως δημάρχου. Η δίκη ορίστηκε να γίνει στις 6 Δεκεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης, αφού στη συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορούμενος είναι και νομικός, ενώ οι διαδικασίες επισπεύσθηκαν, αφού σύμφωνα με την κλήτευση υπάρχει κίνδυνος παραγραφής.

Να σημειωθεί ότι στις 27 Οκτωβρίου είχε υπάρξει νέα εξέλιξη στο θέμα, καθώς στον δήμο Παγγαίου έφτασε κατεπείγον έγγραφο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επιθεωρητή του ΑΣΕΠ, Γεώργιου Μποροδήμου και ζητά εξηγήσεις και στοιχεία για προσλήψεις υπαλλήλων με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας σε όλα τα Νομικά πρόσωπα, όπως η ΔΕΥΑ Παγγαίου, η Μονομετοχική Α.Ε., το Νομικό Πρόσωπο «Κοινωνική Φροντίδα και Προσχολική Αγωγή».

Στο έγγραφο, που φέρει την υπογραφή Μποροδήμου ζητούνται πληροφορίες για τον αριθμό των προσλήψεων, που έγιναν στα παραπάνω Νομικά Πρόσωπα την περίοδο 2011-2016, καθώς και οι αποφάσεις, με τις οποίες εγκρίθηκαν αυτές, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι που τις ενέκριναν.

Η διαδικασία αυτή έχει επίσης χαρακτήρα κατεπείγοντος και μόλις ολοκληρωθεί, ενδέχεται να ζητηθούν απολογίες ακόμη και από απλούς πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν ή συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των συγκεκριμένων Νομικών Προσώπων!

Στους 56 συμβούλους έχουν καταλογιστεί τα μισθολόγια των προσλήψεων και σε περίπτωση που ένας ή όλοι οι σύμβουλοι κριθούν ένοχοι, τότε θα κληθούν να καταβάλουν ένα ποσό, που αγγίζει το 1.800.000 ευρώ!

Το 1,2 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στις 607 προσλήψεις διμήνων επί θητείας Ξουλόγη (2011-2014) και οι άλλες 600.000 ευρώ (περίπου) για τις 165 προσλήψεις επί θητείας Φίλιππου Αναστασιάδη (2015-16).

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button