Παγγαίο

Πρόγραμμα για την προώθηση του Παγγαίου ως προορισμού οινοτουρισμού

Συνάντηση των εταίρων του προγράμματος  “DIONYSOS”

Στο δημαρχείο Παγγαίου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 διήμερη συνάντηση των εταίρων που προγράμματος “DIONYSOS” – “Developing Identity ON Yield, SOil and Site” του οποίου βασικός εταίρος είναι η Αναπτυξιακή Καβάλας ΑΑΕ ΟΤΑ.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση της περιοχής του Παγγαίου ως προορισμός οινοτουρισμού. Η εν λόγω τουριστική πτυχή δύναται να ενισχύσει το ήδη έντονο, ενδιαφέρον για την περιοχή του Παγγαίου, καθώς και να συμβάλλει  στην αύξησης της επισκεψιμότητας από όλο τον κόσμο.

Για  τον λόγο αυτό ο Δήμος Παγγαίου μέσω της Αναπτυξιακής Καβάλας ΑΑΕ ΟΤΑ, και στην οποία ο Δήμος είναι ο βασικός μέτοχος καθώς και λοιποί φορείς όπως ερευνητικά ιδρύματα που ειδικεύονται στον τομέα του οίνου, φορείς που ασχολούνται με την ανάπτυξη του Τουρισμού και φορείς που εκπροσωπούν τις τοπικές επιχειρήσεις, συμμετέχουν στην εν λόγω συνεργασία,  η οποία, μεταξύ άλλων, έχει ως στόχο την ενίσχυση του ρόλου των σχετικών επιχειρήσεων.

Η διημερίδα θα υλοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου, όπου πλέον των συμμετεχόντων εταίρων, στο πλαίσιο του προγράμματος της 2ης ημέρας  θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε αμπελώνες καθώς και σε αντιπροσωπευτικά οινοποιεία της περιοχής.

Στο πρόγραμμα “DIONYSOS” – “Developing Identity ON Yield, SOil and Site” επικεφαλής εταίρος είναι  το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συμμετέχουν οι εξής εταίροι: Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου – Ελλάδα, Chamber of Commerce and Industry of Haskovo – Βουλγαρία, Institute of Viticulture and Enology, Town Pleven-Βουλγαρία, Αναπτυξιακή Καβάλας -Ελλάδα, Municipality of Kirkovo – Βουλγαρία και University of Plovdiv – Βουλγαρία.

Το πρόγραμμα της 1ης  ημέρας  θα ξεκινήσει με τις εγγραφές των συμμετεχόντων από τις 10:30 π.μ.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button