Καβάλα

Μια μεγάλη βόλτα με ποδήλατο στο κέντρο της Καβάλας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, που είναι η 3η Ιουνίου, ο Δήμος Καβάλας και το Τμήμα Ποδηλασίας του Α.Ο.Κ. διοργανώνουν από κοινού μια μεγάλη βόλτα με ποδήλατο στο κέντρο της πόλης.

Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει στις 19.30′ την Τετάρτη (3/6), στην πλατεία Ηρώων στον Δημοτικό Κήπο. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες είναι, Βενιζέλου, Κουντουριώτη, παραλιακή, πλατεία Κανάρη, όπου θα γίνει και ο τερματισμός.

Θ. Μουριάδης: «Είναι στο χέρι μας να κάνουμε την Καβάλα πιο φιλική, πιο ανθρώπινη, τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους…»

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Τρίτη (2/6), στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ενθάρρυνση και η προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου από μικρούς και μεγάλους, αλλά και η όσο το δυνατό μεγαλύτερη μείωση της κίνησης στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Όλοι ευελπιστούμε και θέλουμε η Καβάλα να γίνει μια τουριστική πόλη. Αν το θέλουμε αυτό πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας, ότι το αυτοκίνητο πρέπει να βγει σιγά σιγά από τη ζωή μας, ειδικά στο κέντρο. Το ποδήλατο μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Από εδώ και πέρα δίνονται ευκαιρίες για τη χρήση του ποδηλάτου, όπως τα προγράμματα που θα ανοίξουν σε λίγο για τα ηλεκτρικά ποδήλατα. Θα εφαρμόσουμε επίσης ένα πρόγραμμα μέσω ΚΕΔΕ όπου οι πολίτες θα ψηφίσουν έναν δρόμο τον οποίο θα μετατρέψουμε στην αρχή για περιορισμένο χρόνο, σε ποδηλατόδρομο. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε την Καβάλα πιο φιλική, πιο ανθρώπινη, τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Καβάλας.

Γ. Προμούσας: «Πολλοί θα πουν ότι η Καβάλα δεν είναι μια πόλη φιλική προς το ποδήλατο. Αυτό θεωρώ ότι είναι λάθος. Υπάρχουν δυνατότητες η πόλη μας να έχει ποδηλατόδρομους συνδέοντας το ανατολικό με το δυτικό μέρος της…»

Από τη μεριά του ο Γιάννης Προμούσας, στις δηλώσεις του υπογράμμισε: «Είναι κάτι που κι εγώ είχα βάλει ως στόχο, όταν αποφάσισα να μετέχω ως αιρετός, να κάνω κάτι σε συνεργασία με τη διοίκηση του Δήμου και το δημοτικό συμβούλιο, ώστε να εντάξουμε την πόλη μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα με τα οποία θα προβάλλουμε και θα αναδείξουμε το ποδήλατο. Πολλοί θα πουν ότι η Καβάλα δεν είναι μια πόλη φιλική προς το ποδήλατο. Αυτό θεωρώ ότι είναι λάθος. Υπάρχουν δυνατότητες η πόλη μας να έχει ποδηλατόδρομους συνδέοντας το ανατολικό με το δυτικό μέρος της. Υπάρχουν επίσης πολλά μονοπάτια και σε άλλα διαμερίσματα του Δήμου, αλλά και στον ορεινό όγκο. Μπορούμε επίσης να αναδείξουμε πολλές όμορφες διαδρομές κοντά στους Φιλίππους και να τις χαρτογραφήσουμε. Χαίρομαι που η διοίκηση του Δήμου είναι θετική προς αυτή την κατεύθυνση και είμαστε εδώ να συνδράμουμε και να φέρουμε τους πολίτες ακόμη πιο κοντά στην ποδηλασία».

Ν. Συκούδης: «Ως Τμήμα Ποδηλασίας Α.Ο.Κ. θα θέλαμε να επεκταθούμε, ώστε ο κόσμος της Καβάλας να γνωρίσει και να αγαπήσει ακόμη πιο πολύ το ποδήλατο»

Τέλος, ο Νίκος Συκούδης, έφορος του Τμήματος Ποδηλασίας του Α.Ο.Κ., σημείωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Καβάλας, που θα μας βοηθήσει να κάνουμε μια βόλτα με ποδήλατο μέσα στην πόλη. Ως Τμήμα Ποδηλασίας Α.Ο.Κ. θα θέλαμε να επεκταθούμε, ώστε ο κόσμος της Καβάλας να γνωρίσει και να αγαπήσει ακόμη πιο πολύ το ποδήλατο. Νομίζω ότι οι συμπολίτες μας φοβούνται γενικά το ποδήλατο, λόγω του ότι η πόλη έχει ανηφόρες. Αυτό είναι πλεονέκτημα αυτό, γιατί έτσι δυναμώνουμε. Θεωρώ την Καβάλα την ιδανική πόλη για ποδήλατο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button