Αγροτικά

Μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών

αγροτες201Παράταση των αιτήσεων για το πρόγραμμα των Νέων Γεωργών μέχρι την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου πριν τα Χριστούγεννα αποφάσισε το υπουργείο, λόγω του αυξημένου όγκου των αιτήσεων και στόχο να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι προς ένταξη στο πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική προθεσμία έληγε στις 30 Νοεμβρίου, ενώ για την ώρα δεν έχει ακόμα υπογραφεί η σχετική απόφαση.

Δεν έχει ακόμα εκδοθεί η σχετική απόφαση, ενώ υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.Δεν έχει ακόμα εκδοθεί η σχετική απόφαση, ενώ υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.

Η σχετική ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων αναφέρει τα εξής:

«H περίοδος υποβολής των αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» παρατείνεται έως 23-12-2016.

Οι υποψήφιοι, αφού υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) τις αιτήσεις στήριξης-φακέλους υποψηφιότητας, οφείλουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα εργασίμων ημερών από την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στο ΠΣΚΕ, δηλαδή έως και τις 9-1-2017, να υποβάλλουν εγγράφως και εις διπλούν (πρωτότυπο και αντίγραφο) το φυσικό φάκελο υποψηφιότητας στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας του αρχηγού της γεωργικής εκμετάλλευσης».

 

To Δελτίο τύπου του υπουργείου

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει την παράταση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης στο πλαίσιο του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020 ως εξής: Τελευταία ημέρα οριστικοποίησης ηλεκτρονικής υποβολής ορίζεται η Παρασκευή, 23.12.2016 ενώ τελευταία ημέρα προσκόμισης του φακέλου υποψηφιότητας στις ΔΑΟΚ η Δευτέρα, 9.1.2017.

 

Η διευκρινιστική εγκύκλιος

Δεν αποτελεί κριτήριο επιλεξιμότητας το εισόδημα

Σε αντίθεση με παλαιότερες προκηρύξεις, το εισόδημα δεν είναι πλέον κριτήριο επιλεξιμότητας, δηλαδή υποψήφιος δεν δύναται να αποκλειστεί λόγω ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος,  όπως διευκρινίζεται στην τελευταία εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Χαράλαμπου Κασίμη, σχετικά με το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020 για το έτος 2016.

Όπως αναφέρεται στη διευκρινιστική εγκύκλιο, κατά τον προσδιορισμό του ατομικού ετήσιου εισοδήματος και του συνολικού οικογενειακού ετήσιου εισοδήματος του έτους υποβολής της αίτησης ενίσχυσης (εξεταζόμενο έτος – 2016), λαμβάνεται υπόψη το «Συνολικό δηλωθέν εισόδημα» του πίνακα Γ1 του εκκαθαριστικού σημειώματος του φόρου εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2016 και κάθε σύζυγο.

Επισημαίνεται ότι για τον υπολογισμό του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα για κάθε σύζυγο, ανεξάρτητα από τα έτη γάμου, δηλαδή τα εισοδήματα του συζύγου και της συζύγου του προηγούμενου του γάμου έτους θα συμπεριληφθούν στο συνολικό οικογενειακό εισόδημα.

 

Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι:

α) Υπολογίζονται όλα τα εισοδήματα που συμπεριλαμβάνονται στο συνολικό δηλωθέν εισόδημα, ανεξάρτητα αν έχουν διακοπεί ή όχι και συνεπώς,

β) δεν υπολογίζονται τα τεκμαρτά εισοδήματα.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button