Εργασία

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης 1.000 άνεργων

Μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου παρατάθηκε η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων

Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου ΕλλάδοςΜέχρι τις 2 Δεκεμβρίου παρατάθηκε η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για ένταξη στο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης – πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης 1.000 άνεργων νέων, ηλικίας 18-24 ετών, το οποίο υλοποιεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Οι 1.000 θέσεις αφορούν τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Ξάνθης, Καβάλας και Έβρου, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν ανοιχτές θέσεις, καθώς ο αριθμός των αιτήσεων είναι σήμερα χαμηλότερος από τις διαθέσιμες προς κάλυψη θέσεις. Συνολικά (και για όλες τις περιφέρειες του βορειοελλαδικού τόξου, συμπεριλαμβανομένης της Ηπείρου και της Θεσσαλίας), αιτήσεις έχουν υποβάλει περισσότεροι από 2.000 νέοι στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα edu.sepve.org.gr, που έχει δημιουργήσει ο ΣΕΠΒΕ.

Οσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα αποκτήσουν δεξιότητες σε web και mobile development, υπολογιστική νέφους (cloud computing), ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing), web design, ρομποτική και ηλεκτρονικό εμπόριο, δηλαδή σε αντικείμενα κατάρτισης, που προσφέρουν στη συνέχεια τη δυνατότητα απασχόλησης στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

«Ενώ στις περισσότερες από τις 24 συνολικά περιφερειακές ενότητες της Βόρειας Ελλάδας η ροή των αιτήσεων συμμετοχής εξελίσσεται αντίστοιχα με τα ποσοστά ανεργίας των νέων στην περιοχή (ή και σε ορισμένες όπως πχ στην Δράμα ή στην Καρδίτσα ξεπερνούν τα τοπικά στατιστικά ποσοστά της ανεργίας), στις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Καβάλας, Ξάνθης και Έβρου, ο έως σήμερα αριθμός των αιτήσεων είναι μικρότερος από τις διαθέσιμες θέσεις. Οι άνεργοι νέοι των παραπάνω περιφερειακών ενοτήτων έχουν λοιπόν, για λίγες ακόμη ημέρες, την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΣΕΠΒΕ για να καλύψουν τις θέσεις κατάρτισης κι απασχόλησης, που προσφέρονται για την ηλικιακή αυτή ομάδα των 18-24 ετών», υπογραμμίζει ο ΣΕΠΒΕ.

Όπως διευκρινίζεται, επιδιώκοντας την ίση κατανομή των ευκαιριών κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων ανά περιφέρεια, ο ΣΕΠΒΕ παρατείνει μέχρι την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στο edu.sepve.org.gr για τους ανέργους, αλλά και για τις επιχειρήσεις πληροφορικής που θέλουν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.

Οι άνεργοι νέοι που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να υπολογίσουν ότι οι 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης, που θα παρακολουθήσει κάθε ωφελούμενος επιδοτούνται προς 5 ευρώ την ώρα. Οι 260 ώρες πρακτικής κατάρτισης θα λάβουν χώρα σε συμμετέχουσες στο πρόγραμμα επιχειρήσεις της περιφέρειάς τους κι επιδοτούνται με 3 ευρώ την ώρα, ενώ σε όλο το διάστημα λειτουργίας του προγράμματος καλύπτονται παράλληλα και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Την υλοποίηση της πράξης «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)», ανέλαβαν ώς συνδικαιούχοι η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος. Η πράξη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και είναι υποψήφια προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 στο Ε.Π. ««Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». Συγχρηματοδοτείται δε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button