Παγγαίο

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Ελευθερούπολη

Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας η επέτειος της 25ης  Μαρτίου

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, εκατοντάδες πολίτες κατέκλυσαν την κεντρική οδό της Ελευθερούπολης για να παρακολουθήσουν την παρέλαση, συμμετέχοντας έτσι, στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 196 χρόνων από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης, τον Μάρτιο του 1821.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν όπως κάθε χρόνο με την επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ελευθερούπολης κ. Χρυσόστομου, παρουσία των τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας, μαθητών και κόσμου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Δημοτικού Πάρκου από τις τοπικές αρχές, την μαθητιώσα νεολαία, τις οργανώσεις και τα σωματεία.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η παρέλαση των μαθητών από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του βρεφονηπιακού σταθμού «Αστεράκια», πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Παγγαίου και του στρατού.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, στο μήνυμά του για την 196η  Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η 25η Μαρτίου είναι μέρα γιορτής για το Ελληνικό Έθνος και για την Χριστιανοσύνη. Είναι μέρα συμβολισμών, αλλά κυρίως ουσίας, με το μήνυμα για Ελευθερία και Ανεξαρτησία, βγαλμένο μέσα από τη θυσία των Ηρώων του 1821, να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, όσο και το μήνυμα Αγάπης και Ανθρωπισμού, όπως μας διδάσκει η Ορθοδοξία μέσα από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Ο Δήμος Παγγαίου τιμάει αυτή τη διπλή γιορτή μαζί με όλους τους Έλληνες και κυρίως τιμάει τα νιάτα του Δήμου, τους μαθητές, που αποτελούν τη ζωντανή εγγύηση ότι υπάρχει περιθώριο για την Πρόοδο της Πατρίδας, σε μια εποχή που η κρίση αξιών υπερέχει της οικονομικής κρίσης. Τιμάει τον Στρατό, τον άοκνο και άυπνο εγγυητή της Ελευθερίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Τιμάει τους ήρωες του ’21, εκείνους που με αίμα μάς δίδαξαν ότι δεν υπάρχει πολυτιμότερο αγαθό από την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια, ένα βαρύ κληροδότημα το οποίο καλούμαστε να υπερασπιστούμε στις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι».

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button