Παγγαίο

Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο

Οι μαθητές του 1ου δ.σ. Ελευθερούπολης ενημερωθήκαν από την αστυνομία για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Μια άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου που απευθυνόταν στους μαθητές  του  1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης διοργάνωσε, την Παρασκευή (17/3), η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

Στόχος της ενημέρωσης ήταν τα παιδιά να μαθαίνουν από νεαρές ηλικίες να προστατεύονται κατά την περιήγησή τους στο διαδίκτυο, να θωρακίζονται απέναντι στο ηλεκτρονικό έγκλημα και να εκπαιδεύονται στην ασφαλή χρήση του Internet.

Η ενημέρωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου έγινε από τον υπαστυνόμο Α, Αθανάσιο Σταυρίδη και υπαρχιφύλακα, Ελευθέριο Μπατζόλη. Και οι δύο, δείχνοντας παράλληλα βίντεο,  μίλησαν για το είναι το internet, πως πρέπει να γίνεται λελογισμένα η χρήση του και πως μπορεί να θωρακίζεται ο καθένας απέναντι σε συμπεριφορές επικίνδυνες. Συμβούλευσαν τους μαθητές να μην υπάρχει φόβος για τη χρήση του διαδικτύου, αλλά σωστή ενημέρωση ώστε να προστατεύονται από τους κινδύνους.

Να σημειωθεί ότι οι δράσεις αυτές γίνονται σε θέματα που αφορούν όλους και υλοποιούνται στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής της αστυνομίας. Στόχος αυτής της προσπάθειας αποτελεί ιδιαίτερα η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση κυρίως των παιδιών της τρυφερής ηλικίας της Α/θμιας Εκπαίδευσης όπου και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της Αστυνομίας, είναι και η κοινωνική ομάδα η οποία επηρεάζεται πιο εύκολα από διάφορους «παραπλανητικούς» παράγοντες και απαιτείται μια πιο ιδιαίτερη αντιμετώπιση στον χειρισμό τους.

Παράλληλα, μεγάλο ζήτημα αποτελεί και η έλλειψη ενημέρωσης των ίδιων των γονέων των παιδιών όπου σε συνδυασμό με την απειρία των παιδιών, το φαινόμενο της παρενόχλησης λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button