Καβάλα

ΟΕΒΕΚ: Λέμε όχι στον οποιοδήποτε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό παράγοντα εναντιώνεται στα συμφέροντά μας

Από την ΟΕΒΕ Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας. Μας τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές της ΠΕ Καβάλας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας ΑΜΘ, της ΓΣΕΒΕΕ, του Δήμου Καβάλας, των ΟΕΒΕ ΑΜΘ, της Αστυνομίας, των Επιμελητηρίων αλλά και των επιχειρηματικών φορέων της πόλης μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την παρουσία τους, τους προέδρους και τους αντιπροσώπους των σωματείων μελών της ΟΕΒΕΚ.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στις δράσεις της ΟΕΒΕΚ το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού με το Τοπικό Τμήμα Καβάλας, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Καβάλας και ο σκιτσογράφος κ. Καζαντζίδης Χαράλαμπος

Στην εναρκτήρια ομιλία του προέδρου της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστου Θεόδωρου αναφέρθηκαν οι στόχοι, οι θέσεις αλλά και οι επιδιώξεις της Ομοσπονδίας για την νέα χρονιά, βάζοντας ως πρωταρχικό στόχο την ευημερία των επιχειρηματιών, εμπόρων και βιοτεχνών της πόλης μας.

«Κυρίες και κύριοι καλημέρα,

σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και σας εύχομαι καλή χρονιά γεμάτη υγεία και κερδοφορία για τις επιχειρήσεις μας.

Ξεκινά μια χρονιά αρκετά δύσκολη ιδιαίτερα για τι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν τρία τουλάχιστον μεγάλα προβλήματα.

1) την έλλειψη χρηματοδότησης μιας και αυτές δεν εντάσσονται σε καμιά περίπτωση του ταμείου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας

2) σε σχέση και με την ακρίβεια έχει αυξηθεί υπέρμετρα το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων. Με μελέτη του ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ έχουμε τα τελευταία δυο χρόνια μια αύξηση της τάξεως του 40%.

3) με βάση την πρόσφατη έρευνα του ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ για τα εισοδήματα και τις δαπάνες των ελληνικών νοικοκυριών διαπιστώθηκε ότι ο μισθός επαρκεί μόνο για 19 μέρες αυξάνοντας το ποσοστό κατά 10% φτάνοντας στο 65% νοικοκυριών.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η αισχροκέρδεια των καρτέλ στην αγορά και η έλλειψη ελέγχου με συνέπεια την συνεχή αυξητική τάση των αγαθών, καυσίμων και ενέργειας αλλά και μη πρόσβαση στις τράπεζες δημιουργώντας μεγάλη έλλειψη ρευστότητας.

Ενώ πλήγμα για μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους είναι και το νέο φορολογικό που θα οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε λουκέτο.

Είναι προφανές ότι η κάθε κρίση έχει αγγίξει το σύνολο των κοινωνικών στρωμάτων είναι όμως και δεδομένο ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της τοπικής και εθνικής οικονομίας έχει υποστεί την τελευταία δεκαπενταετία τεράστιο πλήγμα και δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις ανεπανόρθωτο.

Η συνεργασία και η επικοινωνία με όλους τους τοπικούς περιφερειακούς φορείς και θεσμούς δημιουργεί τις συνθήκες για την επίλυση πολλών προβλημάτων αλλά και για την αναβάθμιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων που θα συμβάλει έτσι στην ανάπτυξη της οικονομίας στην περιοχή μας.

Βασικός πυλώνας για την μείωση της ανεργίας και την αύξηση του εισοδήματος είναι η ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Και σας καλώ όλες και όλους να εργαστούμε για αυτόν το σκοπό.

Τέλος με αφορμή την παρουσία θεσμικών στην αίθουσα θα ήθελα να επαναλάβω το διαχρονικό αίτημα της ομοσπονδίας για διαβούλευση πριν από κάθε απόφαση που αφορά τα μέλη μας επαγγελματίες εμπόρους και βιοτέχνες. Ακόμη και αν κάποια ή κάποιος θεσμικός παράγοντας νομίζει ότι τα ξέρει όλα, ας σκεφτεί ότι με τη διαβούλευση μεταβιβάζει και την ευθύνη του αποτελέσματος μιας απόφασης, εφόσον βέβαια η εν λόγω απόφαση παρθεί με γνώμονα τις προτάσεις μας και όχι με γνώμονα το θεαθήναι.

Κυρίες και κύριοι η Ομοσπονδία ήταν, είναι και θα είναι η βάση υποστήριξης όλου του επιχειρηματικού κόσμου και όχι η βάση υποστήριξης κάποιου κόμματος η κάποιου αυτοδιοικητικού συνδυασμού.

Λέμε ναι και μπράβο στις αποφάσεις ανάπτυξης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Λέμε όμως και όχι στον οποιοδήποτε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό παράγοντα εναντιώνεται στα συμφέροντα των μελών μας.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.»

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button