Καβάλα

«Η Κυβέρνηση τοποθετεί διοικητή στη δομή του στρατοπέδου Ασημακοπούλου»

Μακάριος Λαζαρίδης

ην τοποθέτηση διοικητή στη δομή του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», που θα απευθύνεται αποκλειστικά στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, προανήγγειλε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ελλιπή συμπεριφορά των υπαλλήλων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), οι οποίοι δραστηριοποιούνται εκεί και φυσικά σε όλες τις δομές της χώρας.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρωινή 93,7» και το δημοσιογράφο κ. Ν. Γενικόπουλο, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τον  Αντιπεριφερειάρχη κ. Κ. Αντωνιάδη και τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Θ. Μουριάδη για την  κακή κατάσταση που συνάντησαν στη δομή του στρατοπέδου, την οποία επισκέφθηκαν πρόσφατα, με ιδιαίτερο πρόβλημα αυτό της καθαριότητας.

Η Κυβέρνηση, όπως είπε, «θα κάνει το αυτονόητο, που δεν έκανε η προηγούμενη. Επειδή οι υπάλληλοι που ελέγχονται μόνο από το Δ.Ο.Μ. δεν φαίνεται να δείχνουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη συγκεκριμένη δομή, όπως και συνολικά στις δομές της ενδοχώρας (χαρακτηριστικό είναι ότι δεν εργάζονται το Σαββατοκύριακο), μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.), η οποία θα προβλέπει την τοποθέτηση Ελλήνων Διοικητών σε όλες τις συγκεκριμένες δομές. Δηλαδή, όπως με διαβεβαίωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης με τον οποίο μίλησα αρκετές φορές τις τελευταίες μέρες, η δομή στο στρατόπεδο “Ασημακοπούλου” θα έχει από εδώ και πέρα Έλληνα Διοικητή ο οποίος θα απευθύνεται και θα λογοδοτεί απευθείας στον Υπουργό».

Οι υπάλληλοι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Λαζαρίδης, «θα κάνουν τη δουλειά τους στο μέτρο που το κάνουν (και δεν το κάνουν πολύ καλά), αλλά θα μπει Διοικητής. Πλέον τα συγκεκριμένα κέντρα στην ενδοχώρα δεν θα είναι ξέφραγα αμπέλια. Είναι μια πολύ σοβαρή και σημαντική εξέλιξη που δείχνει την πρόθεση της Κυβέρνησης να επιλύσει συνολικά το προσφυγικό -μεταναστευτικό πρόβλημα το οποίο μας κληρονόμησε η προηγούμενη Κυβέρνηση», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης ξεκαθάρισε ότι μετά την απόφαση του πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη για απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια, σε αυτήν εμπίπτουν αυτονόητα και οι πρόσφυγες – μετανάστες της δομής στην Καβάλα. «Κάθε άλλη απόφαση, όπως η προγενέστερη της απόφασης του πρωθυπουργού, Κοινή Υπουργική Απόφαση για υποχρεωτική μετακίνηση των προσφύγων – μεταναστών από τις από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, με τη συνοδεία της αστυνομίας, παύει να ισχύει, τουλάχιστον μέχρι της 6 Απριλίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: kavalawebnews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε επίσης
Close
Back to top button