Παγγαίο

Για μια θέση εργασίας στον Δήμο Παγγαίου

Σε χαμηλούς τόνους η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοτικο Συμβούλιο ΠαγγαίουΣε χαμηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου,  ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με το ξεκίνημα της συνεδρίασης, για άλλη μια συνεδρίαση, μετρούσε και ξαναμετρούσε τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους της παράταξής τους, λέγοντας στον δήμαρχο «λες να μην έχουμε την πλειοψηφία;».

Όσον αφορά τα θέματα, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, στην αρχή της συνεδρίασης, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσίασε τα επίσημα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας λέγοντας «εμείς θα απαντούμε με στοιχεία, για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης , Βασίλης Ξουλόγης, δεν αμφισβήτησε τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας,  αντέτεινε όμως ότι δεν είναι μέσα τα έργα που δεν είχαν τιμολογηθεί τον Ιανουάριο του 2011 και ζήτησε να συζητηθεί το θέμα   στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο όταν θα έχει μαζί του τα στοιχεία που κρατάει στο αρχείο του.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Θόδωρος Μπόνος  φάνηκε ενοχλημένος από τον τρόπο που η Οικονομική Υπηρεσία του χορήγησε μόλις την Τετάρτη, λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  με e-mail , τα οικονομικά στοιχεία, ενώ όπως είπε, είχε καταθέσει αίτηση στις 15 Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να τα μελετήσει αναλυτικά, επισημαίνοντας «αυτά δεν συμφωνούν με αυτά που έχω ακούσει».

Στη συζήτηση για τα οικονομικά στοιχεία παρενέβη και ο αντιδήμαρχος, Χρήστος Μποσμπότης, ο οποίος αναφέρθηκε στο δάνειο των 7 εκ. ευρώ  που ήθελε να πάρει η διοίκηση του κ. Ξουλόγη, για το οποίο απαιτούνταν αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των δημοτικών συμβούλων.  Άφησε δε να εννοηθεί  ότι αν το έπαιρνε το δάνειο , σήμερα κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο Δήμος θα ήταν με την θηλιά στο λαιμό.

Στα υπόλοιπα θέματα, ο Βασίλης Ξουλόγης αναφέρθηκε στις πολλές απευθείας αναθέσεις που γίνονται , τονίζοντας ότι επί των ημερών του «κάποιοι ανεβαίνανε στα κάγκελα και φώναζαν», με τον δήμαρχο να κάνει λόγο ότι η δική του διοίκηση κάθε απευθείας ανάθεση την κάνει με διαπραγμάτευση και με ξεκάθαρο πλαίσιο.

Επίσης ζήτησε εκ νέου να γίνουν οι αναρτήσεις του πόθεν έσχες των δημοτικών συμβούλων για να μην αναγκαστεί να καταφύγει σε καταγγελίες. Παρατήρησε ότι ενώ υπάρχει μεγάλη ανεργία στο Δήμο Παγγαίου, βλέπει να απασχολούνται συνταξιούχοι σε έργα της ΔΕΥΑΑΠ.  Με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΠ, Χάρη Παπαδόπουλο, να απαντά ότι στην Δημοτική Επιχείρηση δεν απασχολούνται συνταξιούχοι, «οι εργολάβοι που παίρνουν τα έργα απασχολούν συνταξιούχους».

Στο θέμα της ανεργίας αναφέρθηκε και ο Θόδωρος Μπόνος, ο οποίος επανέλαβε το αίτημα για την δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής, υπεύθυνη για τα δίμηνα εργασίας στα έργα του Δήμου, «σας το είπα πολλές φορές αλλά το αντιμετωπίσατε καχύποπτα», είπε.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι είναι ανοιχτοί σε προτάσεις, υπογραμμίζοντας ότι δεν γνωρίζει καν αυτούς που προσλαμβάνονται στα έργα και καθημερινά δέχεται πιέσεις για μια θέση εργασίας από άτομα που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button