Καβάλα

Έρχεται το 9ο Wood Water Wild Festival

Στις 17-18 Ιουνίου στο περιβαλλοντικό μονοπάτι Παλιάς Καβάλας

To Wood Water Wild είναι ένα εναλλακτικό Φεστιβάλ μουσικής, αθλημάτων και δραστηριοτήτων υπαίθρου που ξεκίνησε το 2009 και διεξάγεται κάθε χρόνο στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου και συγκεκριμένα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Ο χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ είναι μέσα στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του Περιβαλλοντικού Μονοπατιού της Παλιάς Καβάλας, που βρίσκεται σε απόσταση 17 χιλιομέτρων (15 λεπτά οδικώς) από την πόλη της Καβάλας.

 

Σκοπός και στόχος

Σκοπός και στόχος του Wood Water Wild Festival, πέρα από τις ψυχαγωγικές διαστάσεις που έχει κάθε τέτοια διοργάνωση, είναι η προβολή και προώθηση των ορεινών περιοχών του Δήμου Καβάλας. Βασισμένοι στη σημαντική επένδυση που έγινε μέσω του προγράμματος Leader το 2006-2007 με την κατασκευή του Περιβαλλοντικού Μονοπατιού στην Π. Καβάλα και συνεχίζοντας τα βελτιωτικά έργα στο μονοπάτι αλλά και τις δράσεις προβολής, προσβλέπουμε μέσα από τη διοργάνωση και τη μεγάλη απήχηση του Φεστιβάλ να συνεχίσουμε να προσελκύουμε επισκέπτες και τουρισμό από ολόκληρη τη χώρα.

Βήμα-βήμα, προσδοκούμε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο την περιοχή ως έναν εναλλακτικό πόλο έλξης, πέρα από την αρχαιολογική, θρησκευτική και ιαματική της δυναμική, με βάση το Μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας. Ταυτόχρονα, προωθούμε κυρίως στη νεολαία, έναν εναλλακτικό, αθλητικό, εκπαιδευτικό και υγιή τρόπο ζωής και ψυχαγωγίας μέσω των υπαίθριων δραστηριοτήτων, δημιουργικών εργαστηρίων, περιηγήσεων και των αθλημάτων υπαίθρου.

 

Wood Water Wild festival στο Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Παλιάς Καβάλας

Κάποια βασικά στοιχεία για το Φεστιβάλ:

– Το φεστιβάλ δέχεται σε όλη τη διάρκειά του περισσότερους από 7.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών.

– Φιλοξενεί 2 επίσημους αγώνες. Έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος (19 χιλιομέτρων) με εκκίνηση από τη κεντρική πλατεία Καβάλας και τερματισμό στην πλατεία Π.Καβάλας και έναν αγώνα ΜΤΒ ορεινής ποδηλασίας (27 χιλιομέτρων) στις ορεινές διαδρομές της Π. Καβάλας.

– Φιλοξενεί συγκροτήματα και DJ’s, για συναυλίες και DJsets το Σάββατο και την Κυριακή.

– Φιλοξενεί αθλήματα/δραστηριότητες όπως αναρρίχηση, τοξοβολία, εναέριο πέρασμα, paintball, trekking, yoga, νυχτερινή πεζοπορία κ.α.

– Φιλοξενεί υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, περιβαλλοντικά εργαστήρια, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, αφηγήσεις παραμυθιών, χορευτικές επιδείξεις, facepainting, οικολογικές δράσεις, επιτραπέζια παιχνίδια, επίδειξη αερομοντελισμού κ.α.

– Φιλοξενεί bazaar/έκθεση χειροτεχνημάτων και παραδοσιακών προϊόντων.

– Φιλοξενεί ενημερωτικά περίπτερα για σκοπούς κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

– Φιλοξενεί αρκετές ακόμα παράλληλες εκδηλώσεις.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button