Αγροτικά

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες της ΑΜΘ

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους θα προχωρήσουν οι αγρότες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε περίπτωση που δεν συναντηθεί μαζί τους την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ή σε περίπτωση που γίνει η συνάντηση και δεν ικανοποιηθούν από τις απαντήσεις που θα τους δώσει ο κ. Αυγενάκης.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, Σάββας Αργυράκης, ο οποίος επισήμανε σχετικά: «Μετά την μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στην Κομοτηνή, περιμένουμε πλέον πότε θα μας επισκεφθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο κ. Αυγενάκης. Τον περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα, έτσι όπως του είχαμε ζητήσει, ώστε παρουσία και του περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. του κ. Τοψίδη, να δώσουν λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματά μας».

Τα κύρια αιτήματα των αγροτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

«Η κλιμάκωση της κινητοποίησής μας θα εξαρτηθεί από το αν θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., ο κ. Αυγενάκης την επόμενη εβδομάδα ή ανάλογα με τις απαντήσεις που θα δώσει σε περίπτωση που τελικά έρθει στην Κομοτηνή. Τα κύρια αιτήματά μας έχουν να κάνουν με το πολύ υψηλό κόστος παραγωγής, το οποίο περιλαμβάνει το πολύ ακριβό πετρέλαιο. Δεν θέλουμε επιστροφή του Ε.Φ.Κ. μετά από έναν χρόνο, αλλά τη μείωση της τιμής του πετρελαίου στη μάνικα. Θέλουμε να υπάρχει αγροτική κιλοβατώρα, ώστε να μπορούμε να αρδεύουμε τα χωράφια μας και να έχουμε ρεύμα στους στάβλους, στις αποθήκες και στους ψυκτικούς θαλάμους. Υπάρχει επίσης τεράστιο θέμα με την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που έχει ξεσηκώσει όλη την Ευρώπη. Επίσης είναι η έλλειψη εργατικών χεριών και το αίτημά μας για θέσπιση τέτοιων ρυθμίσεων, ώστε να έρθουν με πιο εύκολο τρόπο και να δουλέψουν στα χωράφια μας, γιατί θα χάσουμε τις καλλιέργειες μας, λόγω της μη ύπαρξης εργατών γης. Τέλος, ζητάμε να γίνει επιτέλους ο εκσυγχρονισμός του κανονισμού του ΕΛ.Γ.Α. για να συμβαδίζει με τα σημερινά δεδομένα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button