Εργασία

ΔΩΡΕΑΝ απασχόληση ανέργων νέων 18-24 ετών σε επιχειρήσεις

logo_headerΤο Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού δικτύου στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων Enterprise Europe Network, σας ενημερώνει  ότι, οι επιχειρήσεις μπορούν να συμμετέχουν στην κατάρτιση «Μητρώου Επιχειρήσεων» για την ΔΩΡΕΑΝ, και χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, απασχόληση ανέργων νέων ηλικίας 18-24 ετών για περίπου 35 εργάσιμες μέρες, οι οποίοι προηγουμένως θα έχουν εκπαιδευτεί στους τομείς: α) του εξαγωγικού εμπορίου, και, β) της διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας.

Συγκεκριμένα, η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ) της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ως συνδικαιούχος, έχουν αναλάβει την υλοποίηση των ακόλουθων πράξεων:

1.«Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics»

2.«Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής»

οι οποίες εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και είναι υποψήφιες προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, και Δια Βίου Μάθηση». Οι συγκεκριμένες πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα (Πράξη) επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης προσόντων που απευθύνεται:

(α) σε 500 ανέργους ηλικίας 18-24 ετών στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας – logistics, και

(β) σε 900 ανέργους ηλικίας 18-24 ετών στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων.

Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες, εκ των οποίων 120 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση, και θα υλοποιηθεί σε τέσσερις διαδοχικές φάσεις:

  • Φάση 1: Α’ μέρος της θεωρητικής κατάρτισης, διάρκειας 60 ωρών.
  • Φάση 2: Α’ μέρος της πρακτικής άσκησης διάρκειας 100 ωρών.
  • Φάση 3: Β’ μέρος της θεωρητικής κατάρτισης, διάρκειας 60 ωρών.
  • Φάση 4: Β’ μέρος της πρακτικής άσκησης, διάρκειας 160 ωρών.

Δικαιούχοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι άνεργοι νέοι ηλικίας 18-24 ετών, που πληρούν συγκεκριμένους όρους που περιγράφονται στην πρόσκληση.

Η πρακτική άσκηση, συνολικής διάρκειας περίπου 2 μηνών σε 2 φάσεις, θα γίνει στις επιχειρήσεις που θα εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους, υποβάλλοντας την αίτηση τους ηλεκτρονικά μέσω του ακόλουθου συνδέσμου στο διαδίκτυο: http://sbbe-edu.gr/epicheireseis

Σημειώνεται ότι η πρακτική άσκηση δεν συνεπάγεται κανενός είδους οικονομική επιβάρυνση από μέρους των επιχειρήσεων.

Τα συγκεκριμένα άτομα – άνεργοι που θα έχουν εν τω μεταξύ εκπαιδευθεί κατάλληλα, μπορούν να απασχοληθούν σε διάφορα τμήματα της επιχείρησης μέλους του Επιμελητηρίου, όπως π.χ. εξαγωγών, πωλήσεων, marketing, αποθήκη, κλπ., και, γενικώς σε τμήματα και θέσεις εργασίας στην επιχείρηση σχετιζόμενα ευθέως με το αντικείμενο της θεωρητικής τους κατάρτισης.

Στην ιστοσελίδα www.sbbe-edu.gr παρέχονται λεπτομερή στοιχεία για το πρόγραμμα και οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης, ενώ στο ακόλουθο link: http://sbbe-edu.gr/epicheireseis μπορεί να γίνει από την επιχείρηση η καταχώρηση της αίτησης.

Αρμόδιος για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις είναι ο Αρ. Χρήστος Γεωργίου (τηλ. 2310 539817, εσωτ.204), ο οποίος είναι και ο Υπεύθυνος του Προγράμματος.

Επιπλέον, μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία του Επιμελητηρίου, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες στο τηλ. 2510 222212 κα Χριστίνα Βογιατζή (εσωτ.12) και κα Σούζη Μαυρομμάτη (εσωτ.4).
Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button