Οικονομία

Οι τουρίστες έφεραν χαμόγελα στην τοπική αγορά

«Μαζί με την άνοιξη, ήρθε και μια «άνοιξη» στην τοπική αγορά. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι οι επισκέπτες της περιοχής μας είναι πάρα πολλοί. Πλέον έχουμε γίνει τουριστικός προορισμός».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Το ξεκίνημα του Μαΐου προπομπός για μια καλύτερη τουριστική περίοδο

«Αναμένουμε και τις επόμενες ημέρες, μαζί με τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες» και με τη «Λευκή Νύχτα», ακόμη περισσότερο κόσμο. Ας ελπίσουμε όλο αυτό να είναι ένα καλό ξεκίνημα για την τουριστική περίοδο που όπως δείχνουν όλες οι πληροφορίες μας, θα είναι πολύ καλύτερη από κάθε άλλη φορά», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ.

Ειδικότερα για τη «Λευκή Νύχτα» που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής (5/5), ο κ. Χατζηχρήστος υπογράμμισε ότι «αναμένεται να δώσει ακόμη πιο μεγάλη τόνωση στην τοπική αγορά και πιστεύω ότι θα υπάρξουν καλύτεροι τζίροι στα τοπικά καταστήματα».

Χρειάζονται περισσότερες υποδομές στην Καβάλα

Όσον αφορά την πεποίθησή του ότι η Καβάλα έχει πλέον γίνει τουριστικός προορισμός, ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ. σημείωσε: «Αυτό αντιλαμβανόμαστε όλοι, διότι από πολύ νωρίς βλέπουμε πάρα πολύ ξένο κόσμο να έρχεται στην περιοχή μας. Βλέπουμε πολλά γκρουπ τουριστών να ξεναγούνται στην πόλη μας, τους βλέπουμε και στην αγορά μέσα. Νομίζω ότι όλο αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε». 

Αναφερόμενος στις υπάρχουσες υποδομές της πόλης, ο κ. Χατζηχρήστος τόνισε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να μένουμε μόνο σε αυτές, αλλά να γίνουν πολλές περισσότερες, ώστε οι επισκέπτες της περιοχής μας να γίνουν καλοί πρεσβευτές στον τόπο τους, για να έχουμε ακόμη περισσότερους το επόμενο διάστημα.

Μεγάλο το κυκλοφοριακό πρόβλημα – Χρήζει επίλυσης

«Οι πελάτες μας πρέπει να είναι ευχαριστημένοι, ώστε να μας προτιμήσουν ξανά», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ., ο οποίος στάθηκε καταληκτικά και στο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας και στην μεγάλη έλλειψη θέσεων στάθμευσης για τα οχήματα, απότοκο του οποίου είναι και το κυκλοφοριακό. Μάλιστα αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο λεωφορείο που «κόλλησε» πρόσφατα στην παραλιακή ζώνη λόγω των παρανόμως παρκαρισμένων οχημάτων.

«Το πρόβλημα το βλέπουμε όλοι. Το θέμα είναι να επιλυθεί», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button