Καβάλα

«Περπατάει» το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Επιτυχημένο χαρακτήρισε το πρώτο διάστημα εφαρμογής του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στην χερσόνησο της Παναγίας, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Το Κάστρο», Φώτης Λαζαρίδης.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε αρχικά: «Το μέτρο έχει επιτυχία και αρχίσαμε να βλέπουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Οι κάτοικοι της συνοικίας, αλλά και γενικότερα οι Καβαλιώτες έχουν μάθει για το μέτρο και δεν έχουμε αυτοκίνητα της πόλης μας στην Παναγία», ανέφερε αρχικά ο Φώτης Λαζαρίδης. 

«Ένα μεγάλο πρόβλημα που θα συναντήσουμε και θα δούμε πώς το ξεπεράσουμε, είναι οι ξένοι επισκέπτες, γιατί δεν ξέρουν όσοι έρχονται τις αλλαγές…»

«Πλέον δεν ανεβαίνουν οι συμπολίτες μας με τα αυτοκίνητά τους στην Παναγία, γι’ αυτό βλέπουμε πολλές κενές θέσεις στάθμευσης. Αυτό συμβαίνει γιατί και πολλοί μόνιμοι κάτοικοι φεύγουν για τις δουλειές τους, αλλά και γιατί οι κενές θέσεις δεν καλύπτονται από οχήματα των υπολοίπων Καβαλιωτών. Ωστόσο ένα μεγάλο πρόβλημα που θα συναντήσουμε και θα δούμε πώς το ξεπεράσουμε, είναι οι ξένοι επισκέπτες, γιατί δεν ξέρουν όσοι έρχονται τις αλλαγές. Οι πινακίδες δεν είναι τέτοιες, οι οποίες μπορούν να δώσουν το στίγμα ότι επιτρέπεται μόνο η στάθμευση των κατοίκων. Γι’ αυτό το συζητήσαμε και με τον δήμαρχο θα γίνουν αλλαγές, θα μπει κάτι διαφορετικό στις εισόδους της συνοικίας, ώστε να γίνεται πιο εμφανές αυτό το μέτρο», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Λαζαρίδης.

«Το ξέραμε ότι το μέτρο είναι εύκολο να το σχεδιάσουμε στο χαρτί, αλλά στην εφαρμογή είναι δύσκολο…» 

«Ένα δεύτερο θέμα είναι οι διαγραμμίσεις. Είναι κάποια σημεία τα οποία δείχνουν ότι υπάρχει εσωτερικό πάρκινγκ και πρέπει να μένει κενό. Νομίζω θα έχουμε ένα διάστημα με προβλήματα. Είναι επίσης αυτοί που κατά καιρούς ανεβαίνουν πάνω για να κάνουν κάποιες εργασίες οικοδομικές, όπως ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, για τους οποίους πρέπει να δοθεί μια λύση, γιατί δεν μπορεί να τους αποκλείσουμε. Ο τρόπος φορτοεκφόρτωσης ακόμα δεν έχει μπει καλά στο πετσί να το πω έτσι για τα μεγάλα αυτοκίνητα. Το ξέραμε ότι το μέτρο είναι εύκολο να το σχεδιάσουμε στο χαρτί, αλλά στην εφαρμογή είναι δύσκολο. Υπάρχει διάθεση από ό,τι βλέπω και από τον δήμο κι ό,τι στραβό γίνεται, ό,τι πρόβλημα δημιουργείται να προσπαθήσουμε το λύσουμε.  Νομίζω θα πάμε καλά, αλλά να κοιτάξουμε λίγο και την πρόσβαση στην Παναγία για τους πεζούς, ιδιαίτερα με το περιβόητο ασανσέρ, που αν έμπαινε στα σκαριά και αυτό θα ήταν κάτι διαφορετικό. Ένα ένα πιστεύω θα διορθώσουμε τα προβλήματα», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Φώτης Λαζαρίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button