Οικονομία

Γιάννης Παναγιωτίδης: Αναχρονιστικό μέτρο τα αντικειμενικά κριτήρια

Δεν περίμενα ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έφερνε ένα τέτοιο νομοσχέδιο / Δεν θα έχει ουσιαστικό όφελος για τα δημόσια ταμεία / Είναι πιθανό να ακολουθήσει καθολική εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων

«Υπήρχε η πεποίθηση ότι η παρούσα κυβέρνηση διάβαινε τον δρόμο του εκσυγχρονισμού και της μεταρρύθμισης. Με το επίμαχο νομοσχέδιο όλα αυτά διαγράφονται».

Τα παραπάνω υπογράμμισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο φοροτεχνικός, Γιάννης Παναγιωτίδης, σχολιάζοντας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αφορά μερίδα των ελευθέρων επαγγελματιών.

«Αυτό το νομοσχέδιο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους – Δεν θα οδηγήσει πουθενά – Δεν θα έχει ουσιαστικό όφελος για τα δημόσια ταμεία…»

«Επιχειρείται να εφαρμοστεί μια μέθοδος φορολόγησης, σε μια ορισμένη μερίδα επιχειρήσεων, τις ατομικές δηλαδή και τους αυτοαπασχολούμενους, η οποία ανασύρθηκε από το συρτάρι και εφαρμοζόταν πριν από 30 χρόνια όταν είχαμε τα  αντικειμενικά κριτήρια. Αυτό το νομοσχέδιο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, κυρίως στη φιλοσοφία του, χωρίς να μπούμε καν στην ουσία του. Δεν νοείται στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, της διασύνδεσης όλων των επιχειρήσεων με την κυβέρνηση να μπαίνουμε στη λογική των αντικειμενικών κριτηρίων. Είναι κάτι που δεν θα οδηγήσει πουθενά. Δεν θα έχει ουσιαστικό όφελος για τα δημόσια ταμεία, αυτή είναι η άποψή μου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός φοροτεχνικός της Καβάλας.

«Είναι ένα μέτρο τελείως αναχρονιστικό και δεν περίμενα ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έφερνε ένα τέτοιο νομοσχέδιο…»

«Υπήρξε αιφνιδιασμός εκ μέρους της κυβέρνησης. Δεν υπήρχε σε προεκλογικές δηλώσεις, ούτε στις προγραμματικές. Είναι ένα μέτρο τελείως αναχρονιστικό και δεν περίμενα ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έφερνε ένα τέτοιο νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από διατάξεις. Η αντίδρασή μας είναι σύσσωμη και αφορά την κινητοποίηση της 22ας Νοεμβρίου, κατά την οποία θα είναι κλειστή η αγορά και η εστίαση της Καβάλας, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ελπίζω όλοι οι επιχειρηματίες να αντιληφθούν τι συμβαίνει, γιατί επιχειρείται χωρίς μεγάλη δημοσιότητα ένα υπόγειο πέρασμα του νομοσχεδίου. Αυτό το νομοσχέδιο στρέφεται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων, όμως θα πρέπει να αντιδράσουν όλοι, γιατί πιστεύω ότι είναι το πρώτο σχέδιο, καθώς είναι πιθανό ίσως αυτό να επιχειρηθεί για όλες τις επιχειρήσεις με καθολική εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων», επισήμανε ακόμη στα όσα είπε στον «Ε» ο Γιάννης Παναγιωτίδης. 

Καταληκτικά, απηύθυνε κάλεσμα τους κυβερνητικούς βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας να παραστούν στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (20/11), ώστε να πάρουν ξεκάθαρη θέση επί του θέματος.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button