Καβάλα

Γιάννης Προμούσας: Ξεκινάμε μία καινούργια προσπάθεια στον δήμο Καβάλας

«Ξεκινάμε μία καινούργια προσπάθεια από σήμερα με τη νέα διοίκηση στον Δήμο Καβάλας, για έναν καλύτερο Δήμο, για έναν Δήμο πιο ανθρώπινο για όλους μας».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο νέος αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Καβάλας, Γιάννης Προμούσας.

«Θεωρώ ότι ανασυντάξαμε την Οικονομική Υπηρεσία. Πιάσαμε το νήμα από την αρχή, καθώς έχουν γίνει πολλές αλλαγές, οι οποίες θεωρώ ότι σιγά σιγά θα αρχίσουν να αποδίδουν…»

«Λόγω της εμπειρίας μας, θα έλεγα ότι από τη μία είναι πιο εύκολο το έργο μας, αλλά και από την άλλη μεγαλύτερη η ευθύνη, λόγω της επανεκλογής μας. Προφανώς έχει ξεκινήσει μια πολύ σημαντική δουλειά τα προηγούμενα δυόμιση χρόνια περίπου. Θεωρώ ότι ανασυντάξαμε την Οικονομική Υπηρεσία. Πιάσαμε το νήμα από την αρχή, καθώς έχουν γίνει πολλές αλλαγές, οι οποίες θεωρώ ότι σιγά σιγά θα αρχίσουν να αποδίδουν. Έχουμε λοιπόν συναίσθηση αυτής της ευθύνης και να είναι σίγουροι οι δημότες μας, ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε για την πόλη και συνολικά για τον Δήμο Καβάλας», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Προμούσας. 

Στη Δημοτική Επιτροπή μεταφέρονται οι αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής που καταργήθηκαν 

Όσον αφορά το θέμα της κατάργησης της Οικονομικής Επιτροπής ο αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Καβάλας επισήμανε: «Το δεύτερο θέμα της πρώτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (2/1), αφορούσε την εκλογή των μελών της νέας Δημοτικής Επιτροπής. Όντως η Οικονομική Επιτροπή καταργείται, όπως και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, καθώς και η Εκτελεστική Επιτροπή. Όλες αυτές οι αρμοδιότητες μεταφέρονται σε μία νεοσύστατη επιτροπή στη Δημοτική Επιτροπή, η οποία παίρνει αρμοδιότητες και από το δημοτικό συμβούλιο. Στην ουσία πρόκειται για μία υπέρ – επιτροπή, η οποία θα εξετάζει θέματα, πολλά εκ των οποίων δεν θα πηγαίνουν καν στο δημοτικό συμβούλιο, οπότε κατά κάποιο τρόπο θα μειωθούν και τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου. Η Δημοτική Επιτροπή θα είναι 9μελής. Πέντε μέλη θα προέρχονται από την διοίκηση και τρία από την αντιπολίτευση. Ένα άτομο φυσικά θα είναι ο πρόεδρος της Δημοτική Επιτροπής».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button