Καβάλα

Έκκληση του ΕΥΚ Καβάλας για διάλογο στα Πετρέλαια

Από το ΕΥΚ Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Σφάλει ανεπανόρθωτα η Εργοδοτική πλευρά των Πετρελαίων Καβάλας όταν αποφεύγει μονομερώς στις κρίσιμες στιγμές της λειτουργίας της να συνεργαστεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της. Δεν είναι ο Νομός Καβάλας, κύριοι της εργοδοτικής πλευράς, χώρος μονομερών αποφάσεων. Η ύπαρξη της εταιρείας των πετρελαίων έχει ιστορία, αγώνες και προσφορά. Οφείλετε να σέβεστε αν θέλετε να σας σέβονται οι εργαζόμενοι και φορείς του νομού. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η αδιάλλακτη συμπεριφορά σας. Οφείλετε, έχετε υποχρέωση ως κοινωνικοί εταίροι να εξαντλείτε τις δυνατότητες συνεργασίας και διαλόγου με αυτούς που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους αφενός και αφετέρου με τους κοινωνικούς θεσμούς του Νομού και όχι να αποφασίζετε μονομερώς.

Αλήθεια κύριοι της εργοδοτικής πλευράς πιστεύετε ότι η «άλλη πλευρά» θα μπορούσε να καταστρέψει την εταιρεία; Το ψωμί τους; Έχετε κλειστεί εντελώς στους θαλάμους σας ώστε όλο και λιγότερες ευκαιρίες σας δίνονται να διασταυρωθείτε και να συζητήσετε με άτομα της άλλης πλευράς; Σε ένα περιβάλλον όπου οι δυο πλευρές συναντώνται όλο και λιγότερο αυξάνονται οι πιθανότητες για λαθεμένες αποφάσεις. Φαίνεται πως η ιστορία δεν εκπαιδεύει. Οι συγκρούσεις όλο και περισσότερο βαθαίνουν και παγιώνουν ταυτότητες και στρατόπεδα. Στρώνουν το έδαφος για ρήγματα και διάλυση. Η συζήτηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων είναι μια δεξιότητα που χάνεται δυστυχώς με ευθύνη σας. Η πόλωση εκτινάσσει τον πυρετό υπονομεύοντας την εναπομείνουσα σταθερότητα.

Το Ε.Υ.Κ. κάνει έκκληση και στις δυο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να βρουν λύσεις. Το απαιτεί η ιστορία, οι αγώνες και η προσφορά όλων σας προς την κοινωνία του Νομού μας.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Υ.Κ. Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button