Παγγαίο

Ποια έργα περιλαμβάνει το πρόγραμμα Αστικής Αναζωογόνησης του Δήμου Παγγαίου

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:.

Με μια καλή είδηση ξεκινάει το 2022 καθώς μόλις πληροφορήθηκα την ένταξη ενός νέου έργου προϋπολογισμού 5.500.000 € από το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ και αφορά παρεμβάσεις Αστικής Αναζωογόνησης του Δήμου Παγγαίου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο για την αποδοχή της πρότασης μας και την υποβολή του συγκεκριμένου έργου καθώς επίσης και την Διεύθυνση Προγραμματισμού και Τεχνική Υπηρεσία του δήμου μας για την άψογη συνεργασία. Πιο συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑΣ

Προβλέπεται η ενοποίηση του υπάρχοντος παραλιακού πεζοδρόμου της Ν. Ηρακλείτσας από το νότιο άκρο της “Αλάνας” της Ν. Ηρακλείτσας έως και το βόρειο άκρο προς το “Παλαιό Τσιφλίκι” (γνωστό ως “Παληό”). Η παρέμβαση αυτή περιλαμβάνει την κατασκευή πεζοδρόμου, όμοιας αρχιτεκτονικής, αισθητικής και λειτουργικότητας με τον υπάρχοντα πεζόδρομο και κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού καθ’ όλο το εύρος της παρέμβασης, η οποία αναπτύσσεται σε ένα μήκος 1.500 περίπου μέτρων.

Στο λιμάνι της Ν. Ηρακλείτσας, θα γίνουν παρεμβάσεις στην χερσαία ζώνη που θα αφορούν σε ολοκλήρωση με σύγχρονες μεθόδους των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των ελλιμενισμένων σκαφών και σε έργα ανάπλασης.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ

Προβλέπεται η κατασκευή νέων πεζοδρομίων ευρύτερου πλάτους, σε αντικατάσταση των υφισταμένων στενών πεζοδρομίων, για την ευχερέστερη κίνηση των πεζών και τοποθέτηση περιμετρικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στην πλατεία Αγίου Νικολάου της Ελευθερούπολης η οποία αποτελεί σημαντική περιοχή του κέντρου της πόλης. Η παρέμβαση αφορά στην κατασκευή πεζοδρομίων με σχεδιασμό προσβασιμότητας για τους ΑΜΕΑ.

Προβλέπεται η ανακατασκευή της οδού που οδηγεί από την ανατολική είσοδο της πόλης στο κτίριο του παλιού ΙΚΑ και έως το ΚΑΠΗ.

Προβλέπεται η κατασκευή γηπέδου 5×5 στον οικισμό Εξοχής.

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΡΦΑΝΟΥ

Προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμου και ηλεκτροφωτισμού χαμηλής κατανάλωσης, μεταξύ των οικισμών της παραλίας Ορφανού.

Κατά μήκος του κεντρικού άξονα της ανάπλασης και σε διάφορες θέσεις, θα τοποθετηθούν ποδηλατοστάσια για την εξυπηρέτηση των ποδηλατών. Επίσης θα κατασκευασθούν σημεία στάσης ανάπαυσης των χρηστών του χώρου όπως παγκάκια κλπ.

Προβλέπεται η κατασκευή γηπέδου 5×5 στην παραλία Οφρυνίου.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Στα πλαίσια της αναβάθμισης των περιοχών και των υποδομών του Δήμου Παγγαίου προβλέπεται η εγκατάσταση συστήματος υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων. Θα εγκατασταθεί σύστημα διπλών κάδων σε έξι θέσεις, τρεις στην περιοχή παρέμβασης της παραλίας Οφρυνίου και τρεις στην Ελευθερούπολη, συνολικά δώδεκα κάδοι.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button