Παγγαίο

Ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις στον δήμο Παγγαίου

Υπογράφηκε η σύμβαση και ξεκινάει άμεσα η εκτέλεση του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ» προϋπολογισμού 309.270 € που αποσκοπεί στην πραγματοποίηση εργασιών για τη βελτίωση των χαρακτηριστικών και της βατότητας δημοτικών οδών των οικισμών Γεωργιανής, Νικήσιανης, Παλαιοχωρίου, Μουσθένης, Σιδηροχωρίου, Καραβαγγέλη, Μεσότοπου, Δημαρά και Μυρτοφύτου.

Περιγραφή των έργων

Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν ανά οικισμό είναι:

  1. Οικισμός Γεωργιανής.

Στον οικισμό Γεωργιανής προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε δύο δημοτικές οδούς και σε μήκος περίπου 150 μ.. Στους υφιστάμενους δρόμους θα γίνει ασφαλτικός τάπητας κυκλοφορίας πάχους 5 εκ. με την απαραίτητη συναρμογή του ασφαλτικού τάπητα στους εκατέρωθεν υφιστάμενους δρόμους του οικισμού.

  1. Οικισμός Νικήσιανης.

Στον οικισμό Νικήσιανης προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εργασίες σε οκτώ υφιστάμενες δημοτικές οδούς και σε μήκος περίπου 600 μ.. Στις ως άνω υφιστάμενες οδούς, θα κατασκευαστεί ασφαλτικός τάπητας κυκλοφορίας πάχους 5 εκ., με την απαραίτητη συναρμογή του ασφαλτικού τάπητα στους εκατέρωθεν υφιστάμενους δρόμους. Επίσης προβλέπεται να γίνουν μικρής κλίμακας χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση της σκάφης και κατόπιν εργασίες οδοστρωσίας και σκυροδέτησης, σε δύο δημοτικές οδούς και σε μήκος περίπου 250 μ..

  1. Οικισμός Παλαιοχωρίου

Στον οικισμό Παλαιοχωρίου προβλέπεται να εργασίες σε τρεις υφιστάμενες δημοτικές οδούς και σε μήκος περίπου 600 μ.. Στις ως άνω υφιστάμενες οδούς, θα κατασκευαστεί ασφαλτικός τάπητας κυκλοφορίας πάχους 5 εκ., με την απαραίτητη συναρμογή του ασφαλτικού τάπητα στους εκατέρωθεν υφιστάμενους δρόμους. Επίσης προβλέπεται να γίνουν μικρής κλίμακας χωματουργικές εργασίες σε ένα δρόμο και σε μήκος περίπου 130 μ. για τη διαμόρφωση της σκάφης, κατόπιν εργασίες οδοστρωσίας και τέλος θα κατασκευαστεί ασφαλτικός τάπητας κυκλοφορίας πάχους 5 εκ.

  1. Οικισμός Μουσθένης

Στον οικισμό Μουσθένης προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εργασίες σε μία δημοτική οδό και σε μήκος περίπου 400 μ. Στην υφιστάμενη οδό θα γίνει ασφαλτικός τάπητας κυκλοφορίας πάχους 5 εκ. με την απαραίτητη συναρμογή του ασφαλτικού τάπητα στους εκατέρωθεν υφιστάμενους δρόμους του οικισμού. Επίσης προβλέπεται να γίνουν μικρής κλίμακας χωματουργικές εργασίες και σε μήκος περίπου 50 μ., σε μη διανοιγμένη οδό για τη διαμόρφωση της σκάφης, την τοποθέτηση κρασπεδορείθρων και κατόπιν εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης, με βάση οδοστρωοίας πάχους 10 εκ. και ασφαλτικός τάπητας κυκλοφορίας πάχους 5 εκ..

  1. Οικισμός Σιδηροχωρίου, Καραβαγγέλη, Μεσότοπου, Δημαρά

Στον οικισμό Σιδηροχωρίου, Καραβαγγέλη, Μεσότοπου, Δημαρά προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εργασίες σε έξη δημοτικές οδούς και σε μήκος περίπου 770 μ. Στις υφιστάμενες οδούς, θα γίνει ασφαλτικός τάπητας κυκλοφορίας πάχους 5 εκ. με την απαραίτητη συναρμογή του ασφαλτικού τάπητα στους εκατέρωθεν υφιστάμενους δρόμους του οικισμού. Επίσης προβλέπεται να γίνουν μικρής κλίμακας χωματουργικές εργασίες και σε μήκος περίπου 330 μ., σε δύο διανοιγμένες οδούς, για τη διαμόρφωση της σκάφης και κατόπιν εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης, με βάση οδοστρωσίας πάχους 10 εκ. και ασφαλτικός τάπητας κυκλοφορίας πάχους 5 εκ..

  1. Οικισμός Μυρτοφύτου

Στον οικισμό Μυρτοφύτου, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εργασίες στον κεντρικό δρόμο και έως το κατάστημα της Κοινότητος, επάνω στον υφιστάμενο τσιμεντόδρομο θα γίνει η καθαίρεση των υπαρχόντων πλακοστρώσεων δαπέδων, χωρίς να καταβάλλεται προσοχή για την εξαγωγή ακεραίων πλακών και μετά θα κατασκευαστεί ασφαλτικός τάπητας κυκλοφορίας πάχους 5 εκ., με την απαραίτητη συναρμογή του ασφαλτικού τάπητα στους εκατέρωθεν υφιστάμενους δρόμους του οικισμού.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 309.270,00 ΕΥΡΩ με ΦΠΑ 24%

«Σίγουρα δεν μας διαφεύγει το μεγάλο πρόβλημα της δημοτικής οδοποιίας και της οδικής ασφάλειας σε πολλούς οικισμούς του δήμου μας . Ωστόσο σας βεβαιώνω ότι η προσπάθεια είναι μεγάλη , οι πόροι λίγοι , οι χρηματοδοτήσεις μηδενικές . Προσπαθούμε να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες μας και ήδη πέρα του συγκεκριμένου έργου που ξεκινάει άμεσα η κατασκευή του, προχωρούμε στην μελέτη ενός νέου έργου προϋπολογισμού 600.000 €», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button