ΈνθεταΚόσμος

Βρυξέλλες: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά των μέτρων λιτότητας

BELGIUM-PROTEST/
BELGIUM-PROTEST/

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Πέμπτη (29/9) στο κέντρο των Βρυξελλών κατά των πολιτικών λιτότητας που εισηγείται η βελγική κυβέρνηση του φιλελεύθερου Σαρλ Μισέλ.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν όλα τα βελγικά συνδικαλιστικά κινήματα, τα οποία παρουσιάζουν μια δυσμενή εικόνα για τα εργατικά δικαιώματα στο Βέλγιο.

Η πόλη των Βρυξελλών ήταν κομμένη στα δύο, αφού η διαδήλωση έγινε σε κεντρικούς δρόμους. Παρουσιάστηκαν προβλήματα στα δρομολόγια, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και πολλές υπηρεσίες και σχολεία υπολειτουργούσαν.

Τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα, το FGTB (σοσιαλιστικό), το CSC (χριστιανοδημοκρατικό) και το CGSLB (φιλελεύθερο) αναφέρουν: “Φουσκωμένοι λογαριασμοί, μειωμένη κοινωνική πρόνοια, περισσότερη δουλειά, για περισσότερη ώρα, με λιγότερες απολαβές και ολοένα και πιο ευέλικτη εργασία. Μοιράζονται δώρα στις μεγάλες περιουσίες και τις εταιρείες”.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του FGTB, ο Ρούντι Ντε Λεβ, δήλωσε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η πιο αντικοινωνική των τελευταίων 30 ετών.

Οργή των πολιτών έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Σαρλ Μισέλ έχει παγώσει προσωρινά τους μισθούς και έχει ανακοινώσει ότι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα αυξηθεί στα 67 από τα 65 έτη, με ορίζοντα το 2030.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button