ΚαβάλαΠολιτισμός

Το βιβλίο «Οδοστρωτήρας» του Βαγγέλη Παπαδόπουλου

Θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στην αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης

Η δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας και ο σύλλογος βιβλιοπωλών Καβάλας διοργανώνουν την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 και ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης (4ος όροφος), παρουσίαση του τρίτου βιβλίου της τριλογίας μυθιστορημάτων του συγγραφέα και δημοσιογράφου, Βαγγέλη Παπαδόπουλου, με τίτλο: «Οδοστρωτήρας». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αικατερίνη Κακιλή (δημοσιογράφος), Κωνσταντίνος Βλαστάρης (εκπαιδευτικός, υποψήφιος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).Την εκδήλωση θα συντονίσει η Αθηνά Παναγιωτίδου, παιδαγωγός και συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα αναγνώσουν μέλη της θεατρικής ομάδας «Θεάτρου Παίδευσις»: Μαρία-Μαριέλλα Κωνσταντινίδου (καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής), Ελευθερία Λασκαρίδου (νηπιαγωγός).

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος κατάγεται από την Καβάλα, είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) και από τα πιο παλιά στελέχη της Ε.Ρ.Τ. Πενήντα χρόνια στο δημοσιογραφικό επάγγελμα γνώρισε πολλές σημαντικές προσωπικότητες, ορισμένες από τις οποίες τον συγκίνησαν και τράβηξαν το ενδιαφέρον του, ώστε να γράψει σύντομες βιογραφίες τους. Τελευταία, έγραψε τη βιογραφία του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ταξίδεψε σε όλο σχεδόν τον κόσμο, καλύπτοντας για την Ε.Ρ.Τ., ή για τις εφημερίδες στις οποίες εργαζόνταν, μεγάλα γεγονότα.

Στο χώρο της λογοτεχνίας μπήκε το 1968, με τη δημοσίευση του διηγήματος: «Μη φοβάσαι κουτέ τόλμησε…», το οποίο μαζί με άλλα κυκλοφόρησε σε βιβλίο με τον ίδιο τίτλο το Ι988 και με το λογοτεχνικό του ψευδώνυμο «Μάχη Γραικού». Έκτοτε, έγραψε μυθιστορήματα, δοκίμια, χρονογραφήματα και θεατρικά έργα, ένα εκ των οποίων, το θρησκευτικό δράμα «Λυδία», ανέβηκε σε υπαίθρια και αρχαία θέατρα της Ελλάδας. Τελευταία, κυκλοφόρησε η τριλογία του «Πορεία», με πρώτο βιβλίο το: «Αίμα, σπέρμα, ψέμα», δεύτερο βιβλίο το: «Έρωτας στα χρόνια της κρίσης» και τρίτο τον «Οδοστρωτήρα».

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος σπούδασε, ακόμα, καλές τέχνες, οργάνωσε οκτώ εκθέσεις ζωγραφικής, στην Αθήνα και σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις και εικονογράφησε μία εκκλησία. Το 1976 ίδρυσε την «Παύλειο Εταιρεία Ιστορικών Μελετών», με στόχο να αναδείξει τους Φιλίππους σε οικουμενικό κέντρο της Ορθοδοξίας και του Πολιτισμού. Ως νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών, από το 2006 έως και το 2010, πέρασε πρόταση στο νομαρχιακό συμβούλιο, για την ανάδειξη της Πνύκας σε παγκόσμιο κέντρο Δημοκρατίας, με στόχο να γίνει μόνιμος θεσμός και για δύο χρόνια πραγματοποιήθηκαν σχετικές διεθνείς συναντήσεις.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button