Παγγαίο

Το βάρος στην καθημερινότητα

Θόδωρος Μπόνος: «Την χειρότερη εικόνα, από όσο θυμάμαι, παρουσιάζει η Ελευθερούπολη»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ζητήματα καθημερινότητας, το κάμπινγκ της παραλίας Οφρυνίου, το Πολυϊατρείο, οι προσλήψεις  και άλλα θέματα τέθηκαν στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιουλίου.

Η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης,  Κρυσταλλία Παπανικολάου, ζήτησε να μάθει σε ποια φάση βρίσκεται το δημοτικό κάμπινγκ της παραλίας Οφρυνίου, όπως και το τι γίνεται με το Πολυϊατρείο και την στελέχωση του «γιατί όπως γνωρίζουμε είχαν προκηρυχθεί παλαιότερα κάποιες θέσεις  ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που υπάρχει στο Ορφάνι  με τα ιδιωτικά κανάλια τα οποία εδώ και πολύ καιρό δεν λειτουργούν.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Στάμος  αναφέρθηκε στην επέκταση ενός δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον κάμπο των Αντιφιλίππων  και ειδικότερα σε αγροτικό δρόμο, ζητώντας να μάθει την χρησιμότητα του έργου, τα οφέλη του, το κόστος του και αν σκοπεύει ο Δήμος να προχωρήσει και σε άλλα τέτοια έργα, δηλαδή στον ηλεκτροφωτισμό αγροτικών δρόμων.  Παράλληλα αναφέρθηκε στην παλαιότητα των φορτηγών οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθερούπολης και το τι μπορεί να κάνει ο Δήμος.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Θόδωρος Μπόνος, με αφορμή τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις σημείωσε «πολλές σχάρες φρεατίων είναι εντελώς βουλωμένες  ή μισοβουλωμένες, τουλάχιστον στην Ελευθερούπολη. Η εικόνα στο θέμα της καθημερινότητας που παρουσιάζεται στην Ελευθερούπολη είναι αισχρή κάτι το οποίο λένε πάρα πολύ πολίτες. Καλό θα ήταν να δώσετε ιδιαίτερο βάρος στην καθαριότητα γιατί πραγματικά η εικόνα της Ελευθερούπολης είναι η χειρότερη που παρουσιάζεται από ότι θυμάμαι εγώ».  Επίσης αναφέρθηκε στην  Προκήρυξη ΑΣΕΠ 3Κ/2018 και την πρόσληψη 22 ατόμων από τα 88 από τους προσωρινούς πίνακες ζητώντας να μάθει με ποια κριτήρια προσλήφθηκαν τα 22 άτομα. «Αναρωτιέμαι με ποιο τρόπο επιλέχθηκαν οι 22, πήρα μια απάντηση σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια, στην πρόχειρη επαλήθευση που έκανα δεν ισχύει. Τι ισχύει λοιπόν. Πήρατε την λίστα, είδατε ποιοι είναι δημότες του Δήμου Παγγαίου, πήρατε 22 από αυτούς έχοντας ρωτήσει μόνο τους δημότες του Δήμου Παγγαίου», τόνισε για να προσθέσει ότι ο ίδιος επικοινώνησε με άτομα τα οποία δεν είναι δημότες και με τους οποίους ο δήμος δεν επικοινώνησε προκειμένου να απασχοληθούν προσωρινά μέχρι να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα «μπορείτε να μου δώσετε κάποιες εξηγήσεις για αυτό. Επίσης  μέσα στα 22 άτομα έχετε 7 άτομα ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτων, το έβδομο άτομο έχει δηλώσει στον διαγωνισμό ΥΕ Εργατών. Βρίσκεται όμως στην έβδομη θέση ως ΔΕ Οδηγός Αυτοκινήτων. Θα ήθελα να μου δώσετε μια εξήγηση και για αυτό».

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, σε ότι αφορά το κάμπινγκ της παραλίας Οφρυνίου, είπε ότι  μόλις την προηγούμενη Παρασκευή εκδόθηκε η πρώτη άδεια από την πολεοδομία του Δήμου Παγγαίου για να ξεκινήσει ο εργολάβος τις εργασίες. Όσον αφορά το Πολυϊατρείο τόνισε «δουλεύει όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το Κέντρο υγείας Ελευθερούπολης και τον διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ κ. Πλωμαρίτη».

Απαντώντας στον κ. Στάμο είπε, ότι το κόστος της επέκτασης ΦΟΠ στους Αντιφιλίππους είναι 5.500 ευρώ. Ότι υπάρχει μέσα στο σχέδιο πόλεως και επομένως από την στιγμή που τίθενται θέματα για επεκτάσεις δικτύων είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να προχωρήσει στην επέκταση. «Για την συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε ένα αίτημα από δημότη των Αντιφιλίππων. Πήγε η υπηρεσία του Δήμου και το είδε, πήγε και η ΔΕΗ. Διερευνήθηκε από την υπηρεσία και με την έκθεση αυτοψίας του υπαλλήλου διαπιστώσαμε ότι είναι εντός των ορίων του οικισμού.  Ήταν εύλογο, νόμιμο και δίκαιο το αίτημα του και έχει τακτοποιηθεί και έχει κλείσει το θέμα».

Όσον αφορά την παλαιότητα των πυροσβεστικών οχημάτων, ο Δήμος, είπε, δεν μπορεί να υποκαθιστά οποιαδήποτε υπηρεσία. «Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου μπορούμε να βοηθήσουμε , βοηθάμε. Δεν μπορούμε όμως να πάρουμε καινούργια οχήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία».

Στο θέμα της καθημερινότητας δήλωσε «ο καθένας το βλέπει από την δικιά του σκοπιά. Εγώ είμαι ικανοποιημένος από την συνεργασία που έχω με τους αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες. Και για αυτό θα κριθούμε».

Στο θέμα των προσλήψεων είπε ότι τηρήθηκε πλήρως η διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί, σύμφωνα με όσα τους ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών, «σε περίπτωση που είναι όπως το λέτε εσείς, εγώ προχωρώ σε ΕΔΕ διαφορετικά θέλω μια συγγνώμη στην υπάλληλο από εσάς» τόνισε και κάλεσε τον κ. Μπόνο στο γραφείο του προκειμένου να δουν το θέμα.

 

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button