Παγγαίο

Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακροβουνίου

Ξεπέρασε τις 2000 μονάδες αίματος

Παρουσία των τοπικών αρχών, ο Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Ακροβουνίου, έκοψε την Κυριακή το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του.

Στην εκδήλωση η νέα πρόεδρος του συλλόγου, Ασημένια Νικοπούλου, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά, παρουσίασε τις πολιτιστικές δράσεις που υλοποίησε ο σύλλογος εντός του 2016. Να σημειωθεί ότι ο σύλλογος εδώ και χρόνια διοργανώνει μεταξύ άλλων, με πολύ μεγάλη επιτυχία, τον «Πολιτιστικό Αύγουστο», τους «Διονυσιακούς Απόηχους», αιμοδοσίες, ενώ συμμετέχει και σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν διάφοροι σύλλογοι του νομού Καβάλας. Επίσης ο σύλλογος  διοργάνωσε φιλανθρωπικό τσάι για την ενίσχυση άπορων οικογενειών και αναβίωσε του έθιμο του Λαζάρου και του Τσιφούτη.

Θα πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα στην τράπεζα αίματος που διαθέτει ο Σύλλογος, η οποία το 2016 ξεπέρασε τις 2000 μονάδες αίματος. Έχει συγκεντρώσει 2080 μονάδες  από τις οποίες 1650 δόθηκαν σε συνανθρώπους μας και 50 μονάδες  προσέφερε ο σύλλογος για τις ανάγκες των παιδιών με μεσογειακή αναιμία.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο πρώην υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Μποσμπότης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Χάρης Παπαδόπουλος, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παγγαίου Όλγα Αμπατζιά, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Στυλιανού και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερούπολης Κώστας Ματσάγκος.

 

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button