Παγγαίο

Τίμησαν την Τρίτη Ηλικία

Όμορφη εκδήλωση διοργάνωσε ο Π.Σ. Αυλής «Ο Ήρωας Αυλωνείτης»

Με μια ωραία εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυλής «Ο Ήρωας Αυλωνείτης», την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας» τα μέλη του Συλλόγου θέλησαν να τιμήσουν τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας και να τους προσφέρουν μερικές ώρες ξεγνοιασιάς και ευχαρίστησης. Και το πέτυχαν απόλυτα. Σε αυτό συνέβαλε και το καλό φαγητό.
Η γιορτή της παγκόσμιας ημέρας των ηλικιωμένων είναι μια σημαντική υπόμνηση του χρέους που έχουμε όλοι μας απέναντι στους ανθρώπους που μας γέννησαν, μας μεγάλωσαν, που δούλεψαν σκληρά για να προχωρήσει η κοινωνία και η ζωή μας. Οι άνθρωποι της λεγόμενης «Τρίτης Ηλικίας» είναι το δικό μας παρελθόν και το δικό μας μέλλον. Είναι εκείνοι με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες χαρές, που μας δίνουν απλόχερα όσα έμαθαν από τη ζωή, όσα διδάχθηκαν στο μεγάλο σχολείο της εμπειρίας.
Όπως τόνισε στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Χρήστος Μαντζούρης, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας» που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1990, ο Σύλλογος θέλησε με αυτόν τον τρόπο, να τιμήσει τους ανθρώπους εκείνους, της τρίτης ηλικίας, που εργάστηκαν, κόπιασαν, πρόσφεραν και προσφέρουν ακόμη και σήμερα στα παιδιά τους, στα εγγόνια τους και στην κοινωνία.

«Εργαστήκατε, κοπιάσατε, νιώσατε χαρές και λύπες και τώρα που ήρθε η ώρα να απολαύσετε τους καρπούς των κόπων σας, οι κυβερνόντες άλλα αποφασίζουν. Και σε αυτή την ηλικία σήμερα είσαστε πιο χρήσιμοι από ποτέ. Οι νεότεροι σας έχουν μεγαλύτεροι ανάγκη. Εσείς είσαστε που προσφέρετε με την ελάχιστη σύνταξη σας την οικονομική βοήθεια στα παιδιά σας. Εσείς προσέχετε τα εγγόνια σας, εσείς βοηθάτε με την πολύτιμη σας πείρα εμάς τους νεότερους. Εσείς μας διδάσκετε το παρελθόν της φυλής μας, τα ήθη και τα έθιμα. Για αυτούς όλους τους λόγους ο σύλλογος μας καθιέρωσε την ημέρα αυτή κάθε χρόνο να την γιορτάζει μαζί σας»

Κλείνοντας ο κ. Μαντζούρης τους ευχήθηκε να είναι πάντα καλά «και να θυμάστε ότι η ζωή ενός ανθρώπου, σε όποιο στάδιο της ζωής του βρίσκεται, στην παιδική , εφηβική ή στην ηλικία την δικιά σας είναι πάντα όμορφη και πρέπει να προσπαθούμε να είμαστε πάντα αισιόδοξοι».

Α.Χ.Κ.   

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button