Παγγαίο

Ταξίδι στον κόσμο του παιδικού βιβλίου

Έκθεση βιβλίου διοργάνωσε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης

Παιδικό βιβλίοΜε στόχο την καλλιέργεια πνεύματος αγάπης για το βιβλίο που έχει ως αναγνωστικό κοινό τα παιδιά, μικρά ή μεγάλα και παράλληλα η ενίσχυση της βιβλιοθήκης του σχολείου, διοργανώθηκε, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, από το εκπαιδευτικό προσωπικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης, έκθεση παιδικού βιβλίου.
Στο χώρο του καφέ «ΠΛΑΤΑΝΟΣ», φιλοξενήθηκε, πλούσιος και συναρπαστικός, ο κόσμος του παιδικού βιβλίου. Κλασικά και σύγχρονα, με ποικιλία θεμάτων και εκδόσεων, για όλες τις ηλικίες, ξεπηδούν μπρος τα μάτια μας, τα βιβλία και προκαλούν τους αναγνώστες να τα ξεφυλλίσουν, να τα αγοράσουν, να τα διαβάσουν!
Η ανάγνωση των βιβλίων είναι αναμφίβολα μία από τις καλύτερες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ένα παιδί, καθώς τα οφέλη που θα αποκομίσει είναι σημαντικά και θα αποτελέσουν πολύτιμο οδηγό για την ολοκληρωμένη πνευματική και κοινωνική του ανάπτυξη. Η έκθεση βιβλίου αποτέλεσε μια αφορμή για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο των βιβλίων! Γιατί το βιβλίο είναι μόνο η αφορμή!
Στην έκθεση συμμετείχαν οι εκδοτικοί οίκοι, Πατάκη, Σμυρνιωτάκης και Ωρίωνας, καθώς και το κατάστημα βιβλιοχαρτοπωλείο Ζαπώνη.
Σε δηλώσεις του ο διευθυντής του σχολείου, Βασίλης Βεργόπουλος, φανερά χαρούμενος από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου, τόνισε: «τελείωσε αισιόδοξα η προσπάθειά μας και με ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι πάνω από 100€ βιβλία θα δοθούν στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους συναδέρφους μου, κ. Ευαγγελία Καρακότσαλη υπεύθυνη της σχολικής βιβλιοθήκης μας, την κ. Βασιλειάδου Κυριακή, τον κ. Μπαντή Νίκο, την κ. Μουλλάκη Σωσάννα , τον υποδιευθυντή μας κ. Αναστάσιο Αναστασιάδη που μας τίμησε με την παρουσία του, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων καθώς και ολόκληρο το Δ.Σ., που βοήθησαν, οργανωτικά και στις πωλήσεις, αλλά και στα βιβλία που μαθητές μας αγόρασαν».
Ο κ. Βεργόπουλος ευχαρίστησε ακόμη τους υπεύθυνους του Καφέ «Πλάτανος» κ. Χρήστο Σταυρίδη και Γιάννη Μητρούση για τη φιλοξενία, τον κ. Κώστα Ζαπώνη, καθώς και τους εκδοτικούς οίκους, Πατάκη, Σμυρνιωτάκης και Ωρίωνας για τη διαθεσιμότητα τους και τη χορήγηση βιβλίων για τη βιβλιοθήκη.
Τέλος, ευχαρίστησε και όλους τους γονείς και τους μαθητές που πέρασαν, είδαν, αγόρασαν, αγκάλιασαν τη δράση του σχολείου.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button