Πολιτισμός

Tania Giannouli Trio στη σκηνή του Cosmopolis Festival

Η τρίτη εβδομάδα των εκδηλώσεων της ενότητας CosmoClassical, έκλεισε με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο, μέσα από τη μουσική παρουσία της πιανίστα, συνθέτη, αυτοσχεδιάστριας και bandleader, Τάνιας Γιαννούλη, του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου στην τρομπέτα και του Κυριάκου Ταπάκη στο ούτι, σε ένα ιδιαίτερο τρίο ( Tania Giannouli Trio), το απόγευμα του Σαββάτου 27 Νοεμβρίου 2021, στο εμβληματικό κτήριο της Μεγάλης Λέσχης.

Η συγκεκριμένη μουσική σύμπραξη περιελάμβανε πρωτότυπες συνθέσεις που ισορροπούσαν μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Έχοντας ως εφαλτήριο την κλασσική παιδεία (δίπλωμα Πιάνου και Σύνθεσης) η Τάνια Γιαννούλη, ενσωμάτωσε τον αυτοσχεδιασμό στην γεμάτη, έμπνευση, πολυπλοκότητα, εκλεκτισμό και μεγάλη πρωτοτυπία εκτέλεσή της. Στο ίδιο πλαίσιο, το κοινό της εκδήλωσης είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα ευρύτατο φάσμα από μουσικά είδη, καθώς και της έμπνευσης της δημιουργού από διαφορετικές παραδόσεις όπως πχ. σύγχρονη τζαζ, μουσική δωματίου, world/ethnic αλλά και free improvisation, ενώ τα διαφορετικά της project και η πλούσια μουσική της έκφραση, της προσέφεραν και στο πλαίσιο του Cosmopolis Festival, τη δυνατότητα να κινείται με την ίδια άνεση, σε πολύ διαφορετικά μουσικά είδη.

Το τρίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θρυλικό Jazzfest του Βερολίνου το 2018.Το αμερικάνικο περιοδικό Downbeat έγραψε για την πρεμιέρα τους: “συναρπαστικές μελωδίες με τρομερή ορμή… Σαν το όνειρο του Manfred Eicher για μεσογειακές διακοπές”. Στο ίδιο πλαίσιο το γερμανικό περιοδικό JAZZTHETIK, κατέταξε την πρεμιέρα του trio, στο Jazzfest Berlin, στα καλύτερα κονσέρτα του 2018.

H συγκεκριμένη συναυλία στην ενότητα CosmoClassical πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση – πρόγραμμα «Εξωστρέφεια».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button