ΠαγγαίοΠολιτισμός

«Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» στην Ελευθερούπολη και στη Νέα Πέραμο

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»  παρουσιάζει την παράσταση θεάτρου σκιών «Οι Τρεις Καλές Συμβουλές» στην Ελευθερούπολη και στη Νέα Πέραμο. Οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα :
Στην Ελευθερούπολη  το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο Ελευθερούπολης.
Στη Νέα Πέραμο την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 12:00  στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου.
«Οι τρεις καλές συμβουλές» είναι μια πρωτότυπη παράσταση θεάτρου σκιών σε κείμενο του Δομτζίδη Απόστολου εμπνευσμένο από το ομότιτλο ελληνικό λαϊκό παραμύθι. Η Αγλαΐα μην αντέχοντας άλλο την τεμπελιά του Καραγκιόζη, τον παρατάει λέγοντάς του πως θα γυρίσει μόνο αν ο Καραγκιόζης βρει μια τίμια δουλειά. Ο Καραγκιόζης αναγκάζεται να δουλέψει, όχι όμως για πολύ. Η πληρωμή από τη σύντομη αυτή εργασία του είναι τρεις καλές συμβουλές. Θα τον βοηθήσουν άραγε;
Η συνέχεια στο πανί…
Γενική Είσοδος: 5 €

Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη», ο οποίος εδρεύει στην Ξάνθη, αποτελείται  από τους Δομτζίδη Απόστολο, Κατσιλίδου Ειρήνη και Μιχαηλίδου Νατάσα.
Η αγάπη των παραπάνω ανθρώπων για το θέατρο σκιών οδήγησε στη δημιουργία του θιάσου το φθινόπωρο του 2013 και από τότε δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ο Καραγκιοζοπαίχτης του θιάσου μας είναι ο Δομτζίδης Απόστολος. Είναι συνιδρυτής της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού και της ομάδας αφήγησης παραμυθιών «Παραμυθοθράκες». Είναι συνεργάτης του περιοδικού «Το παραμύθι». Αποτελεί ακόμα μόνιμο  συνεργάτη  της  ομάδας  εργασίας  για  το  αρχείο  του  ελληνικού θεάτρου  σκιών  του  Κέντρου  Βυζαντινών,  Νεοελληνικών  και  Κυπριακών Σπουδών  του  Πανεπιστημίου  της  Γρανάδα.  Το  2014  συμμετείχε  στους 5ους Αγώνες  Ελληνικού  Θεάτρου  Σκιών  και  βραβεύτηκε  με  το  Βραβείο Δεξιοτεχνίας Κίνησης. Το 2016 εξέδωσε το βιβλίο «Οι τρεις καλές συμβουλές» που περιέχει την πρωτότυπη παράσταση θεάτρου σκιών που έγραψε ο ίδιος.

Ο θίασός μας έχει συνεργαστεί με πλήθος πολιτιστικών φορέων και συλλόγων, όπως το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, τα Λύκεια Ελληνίδων Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας,  το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, τη Δημωφέλεια Καβάλας κ.α.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button