Παγγαίο

Συζήτηση για τα Λουτρά Ελευθερών

Ζητούμενο η άμεση αξιοποίηση τους

Σε ήρεμο σχετικά κλίμα και χωρίς καμία ιδιαίτερη θεματολογία  πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου.

Για άλλη μια φορά το θέμα των Λουτρών Ελευθερών και η αξιοποίηση τους συζητήθηκε στη συνεδρίαση μετά την τοποθέτηση των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Ξουλόγης ζήτησε να ενημερωθεί για το μέλλον των Λουτρών Ελευθερών και τον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Θόδωρος Μπόνος αφού χαρακτήρισε πηγή πλούτου τα Λουτρά Ελευθερών τόνισε ότι θα πρέπει κάπως να αντιδράσουμε για την αξιοποίηση τους.

Ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ορφανίδης έγειρε το θέμα της διεκδίκησης των Λουτρών Ελευθερών από τον Δήμο Παγγαίου, ενώ ο Χρήστος Πριονίδης ζήτησε με την σειρά του να υπάρξει ακόμη και δυναμική αντίδραση με αποκλεισμό της Περιφέρειας.

«Δεν παραιτούμαστε από την διεκδίκηση των Λουτρών Ελευθερών» ήταν η απάντηση του δημάρχου Παγγαίου κ. Αναστασιάδη, και υπογράμμισε ότι  σε συνεννόηση με τους κυβερνητικούς βουλευτές της Καβάλας θα καταθέσουν πρόταση στο υπουργείο Ανάπτυξης με την οποία θα ζητούν την ταυτόχρονη και παράλληλη αξιοποίηση των Λουτρών Ελευθερών, του γεωθερμικού πεδίου, καθώς επίσης και την έκταση των 9 χιλιάδων στρεμμάτων που βρίσκονται στην περιοχή των Λουτρών Ελευθερών. Σημείωσε δε ότι θα πρέπει να περιμένουνε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού μετά την ένσταση που υπέβαλε ο επενδυτής, υπογραμμίζοντας παράλληλα «δεν έχουμε περιθώριο να περιμένουμε έναν νέο διαγωνισμό. Για αυτό σας καλώ να συμπορευθούμε μαζί , ώστε να διεκδικήσουμε την αξιοποίηση των Λουτρών Ελευθερών, γιατί μετά από τόσα χρόνια έχει βαλτώσει το θέμα της αξιοποίησης».

Ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Καλλινικίδης αναφέρθηκε στα νερά που μαζεύονται στους δρόμους στην επέκταση της Ελευθερούπολης μετά από μια βροχόπτωση.   Απαντώντας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ ,Χάρης Παπαδόπουλος, τόνισε ότι μόλις φτιάξει ο καιρός θα προχωρήσουν σε τοπικές παρεμβάσεις  για τα λιμνάζοντα νερά.

Ο Χρήστος Πριονίδης ζήτησε να μάθει πως ο Δήμος θα αξιοποιήσει τα δημοτικά κτήρια που βρίσκονται στην Νέα Πέραμο. Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι μόλις  «τρέξουν» μέτρα και δράσεις προγραμμάτων θα προχωρήσει ο Δήμος στην αξιοποίηση τους.

Τέλος ο αντιδήμαρχος Χρήστος Μποσμπότης με αφορμή  το περιστατικό της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε εγκαταλελειμμένη κατοικία στον ιστορικό οικισμό της Ελευθερούπολης και στο γεγονός ότι ήταν δύσκολη η πρόσβαση στα μεγάλα οχήματα της Πυροσβεστικής, τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν πυροσβεστικοί κρουνοί που θα καλύπτουν όλον τον ιστορικό οικισμό.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button