Παγγαίο

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ δράση ΚΑ2

Στις 22-25 Οκτωβρίου στην Τσεχία η πρώτη διακρατική συνάντηση

Από την διεύθυνση του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης με αφορμή την συμμετοχή του σχολείου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+  δράση ΚΑ2 εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έγκριση συμμετοχής του σχολείου μας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την καινοτομία στην εκπαίδευση και την ανταλλαγή καλών πρακτικών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + δράση ΚΑ2.

Το έργο με τίτλο «Ready, Steady, Go!» είναι μια εταιρική σχέση ΚΑ2 μεταξύ τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών, της Τσεχίας (συντονίστρια), της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Ελλάδας και θα έχει συνολική διάρκεια 24 μηνών. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από την Κα Σαμιώτη Βιολέτα (Ηλεκτρολόγος ΠΕ83) επικεφαλής του έργου, τον Κο Χρυσόπουλο Μάριο (Διευθυντής ΠΕ86), τον Κο Μαυρίδη Κωνσταντίνο (Υποδιευθυντής ΠΕ83), τον Κο Μελίδη Γρηγόριο (Ηλεκτρολόγος ΠΕ83) και τον Κο Πασσιά Κωνσταντίνο (Μηχανολόγος ΠΕ82).

Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητών τους καλούνται να κατασκευάσουν ένα μονοθέσιο ηλεκτροκίνητο όχημα τύπου καρτ. Η κατασκευή του καρτ θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των τομέων της Ηλεκτρολογίας και της Μηχανολογίας του σχολείου μας, ενώ οι μαθητές θα ανταλλάξουν τεχνογνωσία με τις υπόλοιπες συνεργαζόμενες χώρες.

Η σύγκριση καλών πρακτικών θα βοηθήσει το σχολείο μας να καινοτομήσει κατά την εκπαιδευτική διεργασία. Οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν το πρόγραμμα θα αποτελέσουν μια επιτελική ομάδα, η οποία στη συνέχεια θα αποτελέσει ένα πυρήνα καινοτομίας και ανάπτυξης του σχολείου μας. Ταυτόχρονα, η επαφή τους με συναδέλφους άλλων Ευρωπαϊκών σχολείων και η ανταλλαγή εμπειριών και διδακτικών πρακτικών θα ενισχύσει την Ευρωπαϊκή διάσταση και εξωστρέφεια του σχολείου, καθώς θα καλλιεργήσει το έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες.

Στις 22-25 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στην Τσεχία η πρώτη διακρατική συνάντηση.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button