Παγγαίο

Συμμετοχή του Δήμου Παγγαίου στο Air Sea Show

Την εισήγηση καταψήφισε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Θεόδωρος Mπόνος

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, το απόγευμα της Τετάρτης , η συμμετοχή του Δήμου Παγγαίου στο 6ο Kavala AirSea Show, που θα πραγματοποιηθεί από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου.

Ο Δήμος Παγγαίου μπαίνει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του αεροπορικού σόου, το οποίο επεκτείνεται και στη Νέα Πέραμο και το πτητικό πρόγραμμα είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 2 Ιουλίου.

Την εισήγηση καταψήφισε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Θεόδωρος Μπόνος, ο οποίος διαφώνησε με το περιεχόμενό της και χαρακτήρισε «προκλητικό» ότι θα δοθούν 15.000 ευρώ για μόλις 2 ώρες προγράμματος. «Διαφωνώ για το σόου γιατί το κόστος θεωρώ ότι είναι υπερβολικό. Στα 15 χιλιάρικα, τα 6000 ευρώ είναι για τις αμοιβές των πιλότων για ένα σόου που θα διαρκέσει δύο ώρες, οι 4 χιλιάδες θα καλύψουν την διαμονή, την διατροφή και τα  καύσιμα και 5 χιλιάδες θα δοθούν για την διαφήμιση του σόου. Θεωρώ ότι είναι υπερβολή και νομίζω ότι δεν θα υπάρχει και ανταποδοτικότητα ικανή για να δικαιολογήσει ένα τέτοιο ποσό.  Έχουμε 45 πολιτιστικούς συλλόγους, που κάνουν εξαιρετικά θεάματα, ας παρακολουθήσουμε εκείνους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόνος.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, απάντησε ότι «είναι ευτύχημα ότι ο Δήμος Παγγαίου μπαίνει σε αυτή τη διοργάνωση. Θέλουμε αυτό να καταστεί ως θεσμός για την περιοχή μας, γιατί κάτι ανάλογο σε επίπεδο χώρας δεν γίνεται Τα αντισταθμιστικά οφέλη θα είναι πολλαπλά για τον Δήμο Παγγαίου και η περιοχή μας θα αποκτήσει μια πολύ μεγάλη προβολή μέσα από αυτό το σόου».

Φέρνοντας το παράδειγμα της Ξάνθης και της διοργάνωσης του καρναβαλιού, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παγγαίου και δημοτικός σύμβουλος, Χάρης Παπαδόπουλος, πρόσθεσε από την πλευρά του ότι «θεωρώ πως ένα ποσό 15 χιλιάδων δεν είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να το δούμε και λίγο πιο μακροπρόθεσμα. Μπορεί την πρώτη χρονιά να μην έχει την επιτυχία που περιμένουμε αλλά αν μπορέσουμε και τις επόμενες χρονιές με το ίδιο ποσό να το καθιερώσουμε ως θεσμό, τα οφέλη θα είναι ακόμη πιο μεγάλα για την περιοχή μας».

Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και σε αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ για την τιμολογιακή πολιτική, που έπρεπε να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο, και αφορά  μονογονεϊκές οικογένειες.  Αποφασίστηκε να υπάρξει μείωση 50% στην ύδρευση μέχρι την ποσότητα των 200 κυβικών ανά εξάμηνο και εφόσον το εισόδημα της οικογένειας δεν ξεπερνά τις 15 χιλιάδες ευρώ. Αυτό θα ισχύσει μέχρι την ενηλικίωση του τέκνου, εκτός από την περίπτωση που μετά την ενηλικίωση του εξακολουθεί να είναι προστατευόμενο μέλος, λόγω σπουδών.
Επίσης μειώνονται τα τέλη διακλάδωσης για την αποχέτευση στους οικισμούς που επιβάλλονταν μέχρι σήμερα με το ποσό των 248 ευρώ με ΦΠΑ, να μειώνεται  στα 186 ευρώ με ΦΠΑ.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
Cookie Box Settings Απόρρητο