Ελλάδα

Στις 15 Ιουνίου οι Πανελλαδικές για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 για τα Επαγγελματικά

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπουργού

Στις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 για τα Επαγγελματικά, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπουργού:

Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στα σχολεία, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει η λειτουργία και των φροντιστηρίων για την προετοιμασία για τις πανελλαδικές (με ισχυρή σύσταση για τηλε-εκπαίδευση).

Στις 18 Μαΐου, θα ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές Γυμνασίου καθώς και Α’ και Β’ Λυκείου και μαζί τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών (ισχυρή σύσταση για τηλε-εκπαίδευση). Τα μαθήματα θα γίνονται εκ περιτροπής, (Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη για μία ομάδα και Τρίτη – Παρασκευή για δεύτερη ομάδα) με μέγιστο αριθμό μαθητών 15 ανά τάξη και ελάχιστη απόσταση μεταξύ των μαθητών το 1,5 μέτρο. Το διδακτικό έτος επεκτείνεται ως τις 12 Ιουνίου και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει την 1 Σεπτεμβρίου.

Δημοτικά και νηπιαγωγεία θα παραμείνουν κλειστά έως και την 1η Ιουνίου και το ενδεχόμενο λειτουργίας τους θα αποφασιστεί στην πορεία.

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button