Αγροτικά

Ψηφίστηκε η παράταση για τις άδειες των στάβλων

Οι κτηνοτρόφοι έχουν προθεσμία
μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2018

stavlos_2192016Με πολύ μικρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και σε ελάχιστα θέματα, υπερψηφίστηκε  η τροπολογία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αναφέρει ότι για τη νομιμοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων και την έκδοση της σχετικής άδειας εκμετάλλευσης, οι κτηνοτρόφοι έχουν προθεσμία μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2018. Από την πλευρά του, ο υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, παραδέχτηκε ότι ούτε αυτή η παράταση είναι αρκετή με βάση την υφιστάμενη κατάσταση και το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο. Έτσι, είπε από το βήμα της Βουλής ότι “επεξεργαζόμαστε αυτήν την ώρα μια πρόταση, η οποία θα προβλέπει δυο-τρεις τύπους εγκαταστάσεων ανάλογα με το μέγεθος της μονάδας, ανάλογα με τον ζωικό πληθυσμό, για να μπορέσουμε να απλοποιήσουμε τα πράγματα κατά τέτοιο τρόπο που η τοπική αυτοδιοίκηση ή η περιφέρεια θα τελειώνει τη διαδικασία. Δεν είναι απλά πράγματα.

Άρα, εμείς φέρνουμε αυτήν τη ρύθμιση αναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι μέχρι να λήξει η προθεσμία θα έχει λυθεί και βρεθεί καινούργιος τρόπος αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων.”

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης είχαν σχέση κυρίως με το γεγονός ότι οι κτηνοτρόφοι γίνονται όμηροι των παρατάσεων και ότι δεν μπορούν να ενταχθούν στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, όταν καθυστερεί τόσο πολύ η έκδοση της άδειας. Επίσης, ο κ. Καρράς, βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, υπερασπίστηκε κυρίως το “περιβάλλον” και όσους κατοικούν κοντά σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, λέγοντας μάλιστα ότι “πρέπει να θυμίσω και τις οχλήσεις τις οποίες προκαλεί και για τις οποίες είναι μείζον το ζήτημα των αποστάσεων από κατοικημένες περιοχές, λόγω των λυμάτων τα οποία προκύπτουν”

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button