Χωρίς κατηγορία

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου κατά του πολέμου στην Ουκρανία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου στη συνεδρίαση της 28ης Μαρτίου ενέκρινε ψήφισμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

Το ψήφισμα εισηγήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Ανέστης Τσαβδαρίδης και έχει ως εξής:

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία βυθίζει μια ευρωπαϊκή χώρα στο ζόφο του πολέμου, στο αίμα και στην καταστροφή, και επαναφέρει την Ευρώπη και ολόκληρη την ανθρωπότητα σε σκοτεινές και επικίνδυνες εποχές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου

Καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα τη βάρβαρη και απροσχημάτιστη επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε βάρος της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι έχουμε απέναντί μας τον Πούτιν και το καθεστώς του και όχι τον ρωσικό λαό.

Υπογραμμίζει την ανάγκη για απόλυτο σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Ουκρανίας και τονίζει την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός.

Στην εποχή μας δεν μπορεί να υπάρχει ίχνος ανοχής σε πρακτικές που επιχειρούν να επανακαθορίσουν σύνορα και να μεταβάλλουν την αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη.

Σε αυτή, σε προηγούμενες εισβολές (Κύπρος, Γιουγκοσλαβία) και σε κάθε επόμενη δεν επιτρέπεται η σιωπή.

Ειδικά για εμάς τους Έλληνες, που τη στάση μας πέρα από το Διεθνές Δίκαιο, το Κοινοτικό Κεκτημένο και τα παγκόσμια ιδεώδη, καθορίζουν τα ιστορικά μας βιώματα, σήμερα η επίθεση στην Ουκρανία παραπέμπει με σαφή τρόπο στην προ 48 ετών εισβολή στην Κύπρο και την αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας στην Κυπριακή τραγωδία.

Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στο λαό της Ουκρανίας, υποστηρίζοντας ισχυρές, στοχευμένες κυρώσεις σε βάρος της κυβέρνησης της Ρωσίας προκειμένου να τερματίσει την εισβολή της και να επανέλθει στον δρόμο της διπλωματίας.

Καλεί την κυβέρνηση να προετοιμάσει σχέδια επιδοτήσεων για να αποφευχθεί η επιδείνωση της ενεργειακής κρίσης εξαιτίας των κυρώσεων που μπορεί να έχουν αντίκτυπο στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά.

Κάθε ώρα που περνάει επιδεινώνεται η ανθρωπιστική κρίση, διογκώνονται οι μεταναστευτικές ροές.

Ως Δήμος Παγγαίου οφείλουμε να ανταποκριθούμε στο μέτρο του δυνατού στις ανάγκες αντιμετώπισης αυτού του νέου προσφυγικού κύματος.!

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button