Καβάλα

Πολλά προβλήματα στο δασικό οδικό δίκτυο του νομού Καβάλας

Νικόλαος Μπαλατσούκας: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους και ευελπιστώ να τα καταφέρουμε»

Σε αγώνα δρόμου για να αποκατασταθούν οι ζημιές στο δασικό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, βρίσκονται οι τοπικοί φορείς, σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, πύραρχο, Νικόλαο Μπαλατσούκα.

Στους ελέγχους που μέχρι σήμερα έχει διενεργήσει η Υπηρεσία του, όσον αφορά το δασικό οδικό δίκτυο, έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα σε πολλά σημεία, εξαιτίας των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

«Ξεκινάμε με τη βοήθεια του Δήμου, της Αντιπεριφέρειας και του Δασαρχείου για να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα στους δασικούς δρόμους, ώστε η διέλευση των οχημάτων μας να είναι πιο εύκολη»

Σύμφωνα πάντα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά του κι έχουν ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς.

«Ξεκινάμε με τη βοήθεια του Δήμου, της Αντιπεριφέρειας και του Δασαρχείου για να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα στους δασικούς δρόμους, ώστε η διέλευση των οχημάτων μας να είναι πιο εύκολη. Τα προβλήματα αυτά με το δασικό οδικό δίκτυο, δυστυχώς, διαιωνίζονται. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε κάθε χρόνο, κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες τόσο με τον δήμαρχο Καβάλας, Θ. Μουριάδη, όσο και με τον αντιπεριφερειάρχη, Κ. Αντωνιάδη και πιστεύω θα πετύχουμε στο να αποκατασταθούν στο σύνολό τους οι ζημιές», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

Όλα τα προβλήματα τέθηκαν επί τάπητος στο Σ.Ο.Π.Π. και είναι γνωστά σε όλους τους φορείς

 Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ο Νίκος Μπαλατσούκας τονίζει ότι όλα τα προβλήματα τέθηκαν επί τάπητος και είναι γνωστά σε όλους τους φορείς, από τους οποίους πλέον αναμένονται οι ενέργειές τους για τον καθαρισμό του δασικού οδικού δικτύου, αλλά και για τα υπόλοιπα ζητήματα που τους έχουν επισημανθεί.

«Πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στους δρόμους. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους και ευελπιστώ να τα καταφέρουμε»

 Σε σχέση με το πότε εκτιμά ότι θα έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους οι ζημιές, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας επισημαίνει: «Ήδη έπρεπε να είχε γίνει η αποκατάσταση του δασικού οδικού δικτύου, όμως πολλά πήγαν πίσω λόγω της πανδημίας. Εμείς δεν σταματήσαμε βέβαια ούτε λεπτό και με κλιμάκια, όπου μπορούσαμε, κάναμε διάνοιξη των δρόμων, καθώς ήταν πεσμένα δέντρα που εμπόδιζαν την διέλευση των οχημάτων μας. Τα  προβλήματα που υπάρχουν τώρα έχουν να κάνουν με ρήγματα και νεροφαγώματα από τις βροχές με αποτέλεσμα όλοι οι δρόμοι να υφίστανται σοβαρές ζημιές. Πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στους δρόμους. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους και ευελπιστώ να τα καταφέρουμε».

Δεν αναμένεται ενίσχυση του προσωπικού στην Καβάλα – 30 εποχικοί πυροσβέστες προσλήφθηκαν για να ενισχύσουν τη Θάσο – Νέο κλιμάκιο θα λειτουργήσει στα Λιμενάρια

 Όσον αφορά την ενίσχυση του προσωπικού, ο κ. Μπαλατσούκας τονίζει: «Στην Καβάλα δεν αναμένουμε επιπλέον προσωπικό, αν και θα θέλαμε κάτι παραπάνω, ωστόσο δουλεύουμε καλά και με το προσωπικό που έχουμε στη διάθεσή μας. Από την άλλη προσλήφθηκαν 30 εποχικοί συνάδελφοι που θα εγκαταστάθούν στη Θάσο και στο νέο κλιμάκιο, λύνοντας έτσι ένα μεγάλο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί εκεί. Πιστεύω να πάνε καλύτερα τα πράγματα, το νέο κλιμάκιο θα είναι κοντά στα Λιμενάρια στο νότιο τμήμα του νησιού, υπάρχει κτήριο, έχει γίνει καθαρισμός του, ενώ αυξήσαμε και τα περιπολικά βάζοντας ένα ακόμη».

Σε καλό επίπεδο ο μηχανολογικός εξοπλισμός της Π.Υ. Καβάλας – Ενισχύονται και τα περίπολα ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας

 Τέλος, αναφορικά με τον μηχανολογικό εξοπλισμό, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας δηλώνει: «Είμαστε σε καλό επίπεδο σε όλη την Π.Ε. Καβάλας. Θα αγοράσουμε φέτος και νέα λάστιχα, ενώ οχήματα που ήταν σε ακινησία θα τεθούν σε ενεργό δράση και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε και αυτή τη χρονιά».

Σε σχέση με τις περιπολίες, ο κ. Μπαλατσούκας τονίζει: «Ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας που θα επικρατεί στην περιοχή μας θα γίνεται και η επαύξηση των περιπολιών. Σταθερά βγάζουμε σε όλη την Π.Ε. Καβάλας περιπολικά οχήματα και ανάλογα με τον δείκτη, θα προστίθενται ένα ή δυο ακόμη. Οι περιπολίες λοιπόν θα είναι αυξημένες, ενώ θα λειτουργήσουν και τα πυροφυλάκεια που μπορούν, γιατί κάποια χρήζουν επισκευής, καθώς πρέπει και η διαμονή του πυροφύλακα να είναι άνετη».

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε επίσης
Close
Back to top button