Παγγαίο

Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου

Ενθουσίασε το κοινό ο σύλλογος «Οι Φίλοι Παραδοσιακού Χορού Μεσότοπου – Καραβαγγέλη»

Πλήθος κόσμου βρέθηκε την Κυριακή  το απόγευμα στον οικισμό Μεσότοπος της Δ.Ε. Πιερέων  συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου.
Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελευθερούπολης κ. Χρυσόστομου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ενώ ακολούθησε ιερά Λιτανεία.
Επίκεντρο των Λατρευτικών Συνάξεων στην ενορία του Μεσοτόπου επί τη εορτή του Τιμίου Προδρόμου, η υποδοχή της Ιεράς Σιαγόνας του Τιμίου Προδρόμου από την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής της Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου.
Στην ακολουθία προσήλθε πλήθος πιστών κατοίκων του χωριού με επικεφαλής τον Αντιπεριφεριάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου Κώστα Γάκη και τους αντιδημάρχους Κοσμά Κορωνιό και Πέτρο Καλένη.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο σύλλογος «Οι Φίλοι Παραδοσιακού Χορού Μεσότοπου – Καραβαγγέλη» ο οποίος εξέπληξε και ενθουσίασε το κοινό με το πρόγραμμα που παρουσίασε με παραδοσιακούς χορούς. Συμμετείχαν και οι σύλλογοι, Λημνιών Ν. Καβάλας και ο Σύλλογος Ποντίων Μελισσοκομείου – Πυργοχωρίου «Αχιλλέας Μ. Καραγκιοζόπουλος». Ακολούθησε γλέντι στο προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου.
Α.Χ.Κ.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button