Παγγαίο

Πάρης Γρηγοριάδης: Αυξάνονται τα έσοδα της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου

Σε λειτουργία τέθηκε ο Βιολογικός Καθαρισμός της Δ.Ε. Παγγαίου, τέσσερις γεωτρήσεις σε εξέλιξη, καθαρίζονται οι δεξαμενές ύδρευσης

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση που δείχνουν οι δημότες του Δήμου Παγγαίου για να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τη ΔΕΥΑΑΠ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της επιχείρησης, Πάρης Γρηγοριάδης.

Τα τελευταία χρόνια το ποσό των ανείσπρακτων οφειλών, σύμφωνα πάντα με τον κ. Γρηγοριάδη, άγγιξε τα 6 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο βαίνει διαρκώς μειούμενο, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΠ, λόγω της προαναφερθείσας ανταπόκρισης των δημοτών.

Ενημερωτικές επιστολές στους οφειλέτες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους αποστέλλει η ΔΕΥΑΑΠ

«Είναι αλήθεια ότι έχουμε σημαντικές εκκρεμότητες με τις οφειλές των δημοτών μας. Έχουν ενημερωθεί ήδη να σπεύσουν στη ΔΕΥΑΑΠ για να ενταχθούν σε ρύθμιση, ώστε να ανεβάσουμε τα έσοδα της επιχείρησης. Το ποσό των οφειλών βαίνει διαρκώς μειούμενο, αρκεί να πω ότι είχαμε αγγίξει σχεδόν τα 6 εκατομμύρια ευρώ ανείσπρακτες οφειλές! Από την επιχείρηση έχουν σταλεί σχετικές ενημερωτικές επιστολές σε όλους τους οφειλέτες και πρέπει να πω ότι η ανταπόκριση τους είναι πολύ μεγάλη», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου.

Το τελευταίο διάστημα τα έσοδα της ΔΕΥΑΑΠ έχουν αυξηθεί κατά 700.000 ευρώ περίπου

«Όταν βοηθάς τον πολίτη για να πληρώσει, σίγουρα ανταποκρίνεται κι αυτός. Δεν είμαστε ανάλγητοι. Γνωρίζουμε την κατάσταση που υπήρχε στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Από εκεί και πέρα βοηθώντας μας ο πολίτης, αυξάνονται αντίστοιχα και τα έσοδα της ΔΕΥΑΑΠ. Δίνουμε προθεσμία στους οφειλέτες περίπου 20 ημερών αφού ενημερωθούν κι αν δεν ανταποκριθούν τότε γίνεται διακοπή της παροχής, μέχρι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Οι δόσεις μπορεί να διαμορφωθούν ανάλογα με την οφειλή του καθενός. Βοηθάμε τον καταναλωτή να αποπληρώσει το χρέος του σε όσο το δυνατό περισσότερες δόσεις. Πρέπει να τονίσω ότι το τελευταίο διάστημα τα έσοδα της επιχείρησης έχουν αυξηθεί κατά 700.000 ευρώ περίπου», σημείωσε στη συνέχεια ο Πάρης Γρηγοριάδης.

Σε λειτουργία τέθηκε ο Βιολογικός Καθαρισμός της Δ.Ε. Παγγαίου – Υπό κατασκευή αυτός της Τούζλας

Σε σχέση με την πορεία των έργων που αφορούν Βιολογικούς Καθαρισμούς στον Δήμο Παγγαίου, ο κ. Γρηγοριάδης επισήμανε: «Ήδη τέθηκε σε λειτουργία ο Βιολογικός Καθαρισμός της Δημοτικής Ενότητας Παγγαίου. Έχουν συνδεθεί τα τρία από τα τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα, ενώ το κόστος του έργου είναι της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Υπό κατασκευή είναι και ο ΒΙ.ΚΑ. της Τούζλας, στον οποίο θα συνδεθούν τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα, έργο με κόστος 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι το τέλος του 2020 πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να συνδέσουμε κάποιες περιοχές».

Τέσσερις γεωτρήσεις σε εξέλιξη

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΠ ανέφερε ότι σε εξέλιξη είναι τέσσερις γεωτρήσεις. Η μία έχει ήδη ολοκληρωθεί στην περιοχή της Γαληψού, όπου έχουν εντοπιστεί πάνω από 120 κυβικά νερό σε βάθος 340 μέτρων, μια γεώτρηση που θα υδροδοτήσει την περιοχή του Ορφανίου.

Από εκεί και πέρα οι άλλες τρεις γεωτρήσεις έχουν σχέση με την άρδευση, αλλά και την ύδρευση. Σε εξέλιξη είναι επίσης μια μελέτη για ένα νέο δίκτυο με μήκος περίπου 10 χιλιόμετρα για τη μεταφορά νερού που θα χρησιμοποιηθεί στην άρδευση της Δ.Ε. Ορφανού από τον Στρυμόνα.

Καθαρίζονται οι δεξαμενές ύδρευσης των δημοτικών διαμερισμάτων ενόψει θερινής περιόδου

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ενήμερο» ο Πάρης Γρηγοριάδης δήλωσε ακόμη ότι από τώρα κιόλας η ΔΕΥΑΑΠ προετοιμάζεται για τη θερινή περίοδο του 2020. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα καθαρισμού των δεξαμενών ύδρευσης, καθώς είναι «νεκρή» η περίοδος που διανύουμε, οπότε είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνει αυτό στο σύνολο του Δήμου Παγγαίου. Την Πέμπτη (6/2) ολοκληρώνεται και η τελευταία δεξαμενή στην Ν. Πέραμο και αμέσως μετά παίρνει σειρά αυτής της Ελευθερούπολης.

Λίγο το προσωπικό όμως με βούληση και εμπειρία επιλύονται τα προβλήματα

Σε ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένος από το υπάρχον προσωπικό της ΔΕΥΑΑΠ, ο πρόεδρος της επιχείρησης απάντησε: «Δυστυχώς δεν έχουμε τον αριθμό προσωπικού που θα θέλαμε. Με τις προσλήψεις δεν ήρθε κανένας υδραυλικός στη ΔΕΥΑΑΠ, όμως τα παλεύουμε όλα, καθώς υπάρχει η βούληση και η εμπειρία. Το προσωπικό μας προέβη έγκαιρα στον προληπτικό καθαρισμό των σχαρών για να είμαστε έτοιμοι τον χειμώνα. Παρά τα καιρικά φαινόμενα που είχαμε, ιδιαίτερα τον Νοέμβριο, δεν αντιμετωπίσαμε ζημιές σε σχέση με άλλες περιοχές».

Σημαντική ανανέωση του στόλου με τρία νέα οχήματα και έπεται συνέχεια

Τέλος, αναφορικά με τον στόλο της ΔΕΥΑΑΠ, ο κ. Γρηγοριάδης σημείωσε ότι σημαντικό μέρος του ανανεώθηκε.

«Έχουμε προβεί στην αγορά τριών οχημάτων κι ενός νέου αποφρακτικού, το οποίο επί της ουσίας αντικαθιστά το μεγάλο και κοστοβόρο όχημα. Το νέο όχημα είναι ευέλικτο, μπορεί να κινηθεί σε στενούς δρόμους, έχει μικρό κόστος λειτουργίας είναι γενικότερα πιο εύχρηστο. Επίσης, αντικαταστήσαμε άλλα δυο επαγγελματικά οχήματα για το προσωπικό και βάλαμε στον προϋπολογισμό άλλες 20.000 ευρώ για την αγορά άλλων δυο οχημάτων για τις ανάγκες των υδραυλικών μας», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Γρηγοριάδης.

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button